|

Selimović: U ponedjeljak moguća vanredna sjednica o izglasavanju nepovjerenja Vladi

Selimović: U ponedjeljak moguća vanredna sjednica o izglasavanju nepovjerenja Vladi
0
F
FENA
22.1.2013. u 10:58
25
komentara
0

dijeljenja
Selimović: U ponedjeljak moguća vanredna sjednica o izglasavanju nepovjerenja Vladi Jasenko Selimović (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Ako se Vlada Federacije BiH u četvrtak izjasni o inicijativi o izglasavanju nepovjerenja njenom sadašnjem sazivu, šef poslaničkog kluba Socijaldemokratske partije BiH u Predstavničkom domu Federalnog parlamenta Jasenko Selimović očekuje da bi povodom inicijative, narednog ponedjeljka mogao vanredno zasjedati Predstavnički dom, a ubrzo i Dom naroda.
Iz Parlamenta još nije bilo zvanične potvrde o održavanju ovih vanrednih sjednica, ali je za sutra najavljena sjednica Kolegija Predstavničkog doma na kojoj bi eventualno moglo biti riječi o narednom zasjedanju tog parlamentarnog doma.

Lider Saveza za bolju budućnost BiH Fahrudin Radončić jučer je novinarima u Sarajevu kazao da će se narednog ponedjeljka vjerovatno "ići u izglasavanje nepovjerenja Vladi".

Inicijativu za izglasavanje nepovjerenja pokrenule su stranke aktuelne parlamentarne većine u Federaciji - Socijaldemokratska partija BiH, Savez za bolju budućnost BiH i Hrvatska demokratska zajendica BiH te Hrvatska demokratska zajednica 1990.

One traže da i budući Vladin kadrovski sastav odgovara stranačkom sastavu ove "četvorke".

Osim socijaldemokrata, u aktuelnom Vladinom sazivu su i ministri iz stranaka "stare" koalicije - Stranke demokratske akcije, Narodne stranke "Radom za boljitak" i Hrvatske stranke prava.

Nova većina na parlamentarnom nivou proglašena je ljetos nakon što je najutjecajnija Socijaldemokratska partija BiH objavila raskid koalicije sa Strankom demokratske akcije.
Prijavi grešku


Komentari (25)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...