{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Danas preispitivanje povjerenja Vladi FBiH i u Domu naroda

F
15.2.2013. u 08:04
16
31
Danas preispitivanje povjerenja Vladi FBiH i u Domu naroda
16
Danas preispitivanje povjerenja Vladi FBiH i u Domu naroda
Inicijativa za izglasavanje nepovjerenja Federalnoj vladi u najavljenom je dnevnom redu današnje vanredne sjednice Doma naroda Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine u Sarajevu.
Iz Stranke demokratske akcije najavljeno je da bi većina delegata Bošnjaka mogla zbog toga pokrenuti pitanje zaštite vitalnog nacionalnog interesa na ovoj sjednici.

Nepovjerenje Vladi je već izrazio Predstavnički dom na vanrednoj sjednici 12. februara s 58 glasova poslanika iz stranaka aktuelne parlamentarne većine. Protiv takve odluke glasalo je 26 poslanika, a šest je bilo suzdržano.

Inicijativu za izglasavanje nepovjerenja pokrenule su četiri stranke većine - Socijaldemokratska partija BiH, Savez za bolju budućnost BiH, Hrvatska demokratska zajednica BiH i Hrvatska demokratska zajednica 1990.

Kao glavni razlog su navele da sadašnja vlada nema podršku većine u Parlamentu.

U ministarskom sazivu Vlade su, naime, još ministri iz "stare" koalicije, koju su najuticajniji socijaldemokrati imali sa Strankom demokratske akcije, Narodnom strankom "Radom za boljitak" i Hrvatskom strankom prava.

Ovaj savez raspao se ljetos i na nivou Federacije proglašena je nova parlamentarna većina kada je Socijaldemokratska partija BiH objavila raskid koalicije u Bosni i Hercegovini sa Strankom demokratske akcije.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: