|

Selimović: SDP očekuje dogovor političkiih lidera

Selimović: SDP očekuje dogovor političkiih lidera
0
S
SRNA
16.11.2011. u 18:37
14
komentara
0

dijeljenja
Selimović: SDP očekuje dogovor političkiih lidera Jasenko Selimović
SDP BiH očekuje da će lideri političkih stranaka na sutrašnjem sastanku u Sarajevu pokazati spremnost za dogovor i kompromis, rekao je predsjednik Kluba poslanika SDP-a u Parlamentu Federacije BiH Jasenko Selimović.
Selimović je rekao Srni da predstavnici SDP-a BiH ne bi učestvovali u međustranačkim pregovorima da ne vjeruju u mogućnost postizanja dogovora i da na sutrašnjem sastanku očekuju pomak.

"Vjerujemo da ukoliko ne sutra, a onda vrlo brzo može doći do dogovora", rekao je Selimović.

On tvrdi da su predstavnici SDP-a do sada nebrojeno puta pokazali spremnost za kompomis i da očekuje da i predstavnici drugih političkih partija učine isto.

Portparol SDA Erdal Selimović izjavio je Srni da iz ove stranke ne žele davati nikavke izjave prije sastanka lidera.

Predsjednik HDZ-a 1990 Božo Ljubić zakazao je za sutra sastanak lidera SNSD-a, SDS-a, SDA, SDP-a i oba HDZ-a na kome bi, kako je rekao, došlo do dogovora o formiranju Savjeta ministara BiH, usvajanju zakona iz evropskog paketa i rješavanje pitanja nepokretne vojne imenovine koja je uslov za Akcioni plan za članstvo /MAP/ u NATO.

Ljubić je rekao da će se liderima na početku sastanka obratiti specijalni predstavnik EU u BiH Peter Sorensen i generalni direktor Evropske komisije za proširenje Stefano Sanino.
Prijavi grešku


Komentari (14)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...