Komentari (72)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Hoće li se nastaviti dosadašnja praksa da borci ARBiH dobijaju veće kazne za jednog ubjienog teroristu nego četnici za klanje stotina žena i djece?
Koje god vjere ili nacije bio, ako je uprljao svoje ruke nečasnim radnjama u ratu ili miru treba da odgovara i da se nosi sa svojim postupcima. Svakako će odgovarati na onom svijetu, tako da oni koji se sakriju na ovom svijet u i ne odgovaraju, Božijoj se kazni sakriti ne mogu. A to da je bilo na sve tri strane zločina glupo je negirati. Samo je jos gluplje ili da kažem bezobraznije od strane srba i hrvata kod kojih su zločini bili masovniji i predvođeni politikom s kojom se cijeli taj narod složio, čast izuzecima, smanjivati svoje zločine time sto će iznostiti optužbe za ove pojedinačne zločine od strane muslimana - bošnjaka. Dakle ako je zločin bio sa muslimanske strane obavezni smo mi muslimani da ga osudimo, a obavezuje nas naš časni poslanik Muhamed s.a.w.s. koji je uspostavio za čovječanstvo pravila ratovanja i njih smo trebali slijediti.
DOLIJAO SI I TI TRLE, LAKO JE PUCATI U NENAORUŽANOG SVOG KOMŠIJU
@mošnjo stvarno nije mi jasno šta ti hoćeš da dokažeš. Čuj šta su bili evropljani. Pa valda sledbenici mnogoboštva kao i onaj beduin što je izvojevao novu vjeru. Drugo, govoriti o bošnjacima je isto kao govoriti o amerikancima jer amerikanac je stanovnik amerike. Vi ste uzurpirali naziv BOŠNJAK na uštrb ostala dva etnosa da bi vi imali svoj identitet. Pa ko vam je kriv što ste kroz istoriju podmetali dupe da vas svako guzi za neko parče zemlje. Trebali ste ostati principijalni kao hrvati i srbi kroz istoriju pa bi imali danas etničku pripadnost Treće, jesi li čuo za hajduke i uskoke. to se učilo u titinoj školi ko su bili hajduci ko uskoci a ko poturice i njihovi dupelisci. Ima pisano svjedočanstvo o paši Sokoloviću. malo protabiri po svojoj prošlosti pa se okači drugom o grbači ;))
usput, cijela evropa, cijeli svijet je promijenio/mijenjao religiju kroz istoriju. sta su bili evropljani prije dolaska hriscantsva? odakle potice hriscanstvo? sta su bili slaveni, germani, rimljani, stari grci? napu.sh.i se k.ur.chine servski tu.r.chine. bosna i bosnje su postojali, i postojace, unatoc svim vasim barbarskim pokusajima. bosanski jezik pricas serve! bosanski
servu nemas pojma o istoriji. pominjes kotromanica a cojvek bio kralj bosne i usput kralj serva, rashke, o nekih drugih minornih barbara. bosna nikad servska nije bila! nemam ja sta ici u anadoliju kad sam bosnjo, u zemlji bosni. kad su se bosna i bosnje spominjali u istorji servije nije bilo ni u planu. prije ce biti da bi ti svoje pretke mogao naci u anadoliji, jer svima je poznato ko su servi i kako su nastali i kako su stigli u bosnu. a vi servi stalno se kacite kako smo mi bosnje primili islam. pa sta ako smo! i prije nego sto smo postali muslimani, bili smo bosnje! nismo bili servi! niti smo bili pravoslavci. shvati to jednom servu
@mošnjo povelja napisana crkvenoslovenskim jezikom, Stefan Kotromanić bio kralj serba itd poturice se nigdje ne spominju osim nonstop u anadoliji možda je vrijeme tebi i takvim da zatabanate prema lojanderima anadolcima.....
da, daa. mi otjerali Srbe a nisu ih tjerale tone eksploziva koje padaju svaki dan na grad ? kretenu, otišao je ko je mogao,. bez obzira na ime i prezime. ko je mogao taj je bježao jer je bio pakao. a sada da te pitam, koliko je tona eksploziva palo na Banja Luku, Zvornik, Bijeljinu i td.. Muslimani granatirali te gradove pa narod bježao il su fašisti vezali ruke djeci i ženama pa pucali?
da da serve, znam da ti je muka kad cujes istinu, ali da ti ponovim jos jednom domovina ti je tamo istocnije, servija vlahija ili mozda rumunija, ali bosna nikako.
@mošnjo i sve to reče lojavi mošnjo, hmm
@posteno Ovaj portal drzi hrvat iz sarajeva, a radnici su sigurno bosnjaci. Nekada se znao sarajevo-x, zasto onda dolazis na njega, ako je sve tako ruzno? To nije nikakva uvreda, nego logicko pitanje nakon svega sto si napisao. Ako si bas imao takva iskustva, onda zasto ne kazes tacno gdje da znamo. Mozes otvoriti i temu na forumu pa da prodiskutujemo. Ja to ne mogu priznati jer se nisam nikad susreo ili nekog koga ja znam tako da ja prvi put cujem. Ako je stvarno tako, evo jos jednom, otvori temu na forumu.. Dakle ne mogu znati ako mi neko ne kaze, do sad se pretpostavljam skoro niko susreto sa tim problemo cim nepostoji nijedna tema na forumu. Ja nisam nista tvrdio, ali vecina stvari koje neko komentarise je vecinom samo suplja, rekla-kazala. Ja ne slusam samo FTV i do sad si mo Taj decko iz RS-a, ako ja imam drugi pogled politicki, ne znaci da ne mozemo razgovarati o necemu drugom, nevezano za politiku..
servkinjo, obrazovaniji sam nego sto mislis, vi servi ste servi, to znate, i zato svoje frustracije prikrivate tako sto vrijedjate, napadate, i omalozavate one koji su bolji od vas. zasto spominjes sulejmana i muslimane? ja pricam o nacijama, ne religijama. bosnjo nikad nije bio serv, bosna nikad nije bila servska! to su cinjenice! servkinjo, na jedno mozes biti ponosna: mozes biti ponosna sto pricas nasim lijepim bosanskim jezikom!
Ustvari, prije par godina sam bio u sarajevu na par mjeseci. Imao sam priliku da upoznam i vidim dovoljno šta i kako se radi, šikaniranja pa bilo je i fizičkih napada ali to sve policija zataška. Jedva sam čekao da se završi taj angažman i da se vratim kući. Ti nisi Srbin i nikada se nisi susreo sa šikaniranjem na toj osnovi. Tvoje odbijanje da makar i priznaš to, a živiš u sredini gdje je 98% Srba protjerano mi govori da si i ti isti kao ostali. Vidiš ono što tebi odgovara a ono što ti ne odgovara to i ne vidiš. Taj dečko iz RS-a možda nije ni pogrešio što je odmah prekinuo svaki vid sa tobom čim je čuo odakle si, sa vama nema razgovora vi znate samo za istinu koju čujete na ftv-u ili pročitate iz avaza. Hvala bogu pa sada živim u jednoj demokratskoj sredini gdje se poštuju prava svakoga i gdje mi dijete neće niko šikanirati i mrko gledati zbog imena i prezimena.
@posteno (ovaj drugi..) Kakav poziv na rat? Dodik govori stalno (iz suplje u prazno, skuplja glasove na izborima), a ljudi kao argument navode da se ne moze nista ocjepiti (jer i jeste nemoguce) i govore moze samo biti rat (eventualno) koji nicemu nevodi... Jer dodik ne samo da govorio to sto govori, nego samim time govori i da nece da suradjuje sa federacijom odnosno dijeli ljude unutar BiH. Nije genocid nesto, bukvalno govori ne trebaju mi glasovi od vas Bosnjaka, imam dovoljno od srba. To sve sto navodis to su ti politika, a nema veze sa obicnim narodom, jedino ako si naivan. Kao sto i sam kazes, politika ne valja. Nisam ni ja za SDA nego za bolju BiH (za sve narode), ali i to se s vremenom da prodje i sve da se ustabili. Dodik je najgori politicar sto se tice \"zajednice\" i integriteta. BiH je zajednica, a on odvaja RS od Federacije i razne nepotrebne izjave daje..
hhaha srbi naseljeni od strane osmanlija!? preporucila bih ti literaturu, ali posto sumnjam da si dovoljno obrazovan za citanje, gledaj sulejmana, pa vidi kako su nastale osmanlije i muslimani koji hode bosnom i vecinom svijeta!
@posteno Kako znam da ne govoris iz vlastitog iskustva? Pa ja zivim u Sarajevu valjda znam kako je. Ti si mozda bio u Sarajevu, ali najvise par dana niti si se gdje zaposlio niti komunicirao, nego mozda vise kao turist.. Pri zaposljavanju u drzavnoj firmi ti ne moze pomoci niko, moras imat stelu. A da li neki privatnik postoji koji nece da te zaposli jer si srbin to je njegov problem. U društnu nikome ne smeta sto je neko srbin.. mozes ti misliti da nema srba ili hrvata, ali iz licnog iskustva znam ih dosta.. To sto ti navodis je jedino iskustvo sto si nacuo kroz politicare, pa i forume gdje se sve napamet pise. Ovo sto si naveo: atmosferi straha i stalnih poziva na neki novi rat i revanš, veličanju ratnih zločinaca, zataškavanja premlaćivanja na nacionalnoj osnovi Se valjda odnosi na RS? To je svakodnevno sto slusam od Dodika.. Ti vec zivis u takvoj sredini, pa mislis da ce svi ili vecina obicnih gradajana u Sarajevu imati nesto protiv tebe jer si Srbin.
ŽIVA ISTINA JEST BIO KOLJAČ, SILOVATELJ I SVE ONO NAJGORE, DOK NIJE VIDIO VANZEMALJCA .