BiH
0

Selam Tufekčić & Band u Sarajevsko pivo Holiday Pubu

Sarajevo-x.com
Nastup Samir Fejzić Trija (Foto: Vanja Čerimagić)
U srijedu, 21. decembra, Sarajevsko pivo Holiday Pub još jednom je bio mjesto dobre zabave, zahvaljujući Samir Fejzić Triju koji je nastupio pred mnogobrojnom publikom.

Samir Fejzić Trio je bend koji izvodi jazz standarde, kao i stilizirane sevdalinke i autorske kompozicije. Njihov repertoar odlikuje stilska raznolikost sa širokom paletom utjecaja - od klasične, preko orijentalne muzike, pa do soula, a poznati su po odličnim svirkama i svojevrsnoj fuziji jazza i sevdaha, koja se može opisati kao jazz sevdisanje.

Njihov nastup u okviru Coca-Cola Sarajevo Holiday Marketa obilježilo je izvođenje kako instrumentalnih, tako i numera u kojima im se pridružila pjevačica Ines Kazić.

U Dječijem paviljonu ASA Čarobnog svijeta je bilo veselo kao i proteklih dana - djeca su igrala igricu ''ASA Super vozač'' te vježbala znanje iz matematike, a u 17 sati im se pridružio poznati košarkaš Nenad Marković u okviru programa ''Upoznaj profesiju''. Djeca su potom čitala poznatu knjigu Mali princ te druženje završila pjevajući.

Dječiji paviljon će i danas za djecu od 4 do 12 godina prirediti brojne zabavne sadržaje: učenje engleskog jezika, gledanje crtanih filmova, upoznavanje sa računarom, kuglanje, slaganje Lego kocki, karaoke, a u 17:00 djeca će upoznati i dječijeg stomatologa.

Djeda Mraz će i danas primati posjete u svojoj Coca-Cola kućici od 16 do 20 sati. Paketiće, koje Djeda Mraz može uručiti njihovim najmlađima, roditelji mogu kupiti u suvenirnici Coca-Cola Sarajevo Holiday Marketa.

A večeras, u četvrtak 22. decembra, od 20 sati, u Sarajevsko pivo Holiday Pubu nastupit će Selam Tufekčić & Band, koji je svojim nastupom uveličao i otvaranje Coca-Cola Sarajevo Holiday Marketa prije sedam dana. Selam Tufekčić & Band će i ovaj put zabaviti publiku repertoarom najboljih pop i rock hitova.

Izlagači na Coca-Cola Sarajevo Holiday Marketu će svoje proizvode nuditi građanima i posjetiteljima od 10 do 22 sata, dok će Sarajevsko pivo Holiday Pub biti otvoren od 10 do 23 sata.

Podsjećamo da je u okviru Coca-Cola Sarajevo Holiday Marketa organizirana i vanredna autobuska linija Sarajevo – Jahorina, koja će voziti do završetka trajanja Marketa. Autobuska linija je organizirana u saradnji sa Insider City Toursom i Hotelom Termag, a cijena karte u jednom pravcu je 5 KM. Vanrednu autobusku liniju Sarajevo - Jahorina omogućio je USAID-Sida FIRMA projekt.

Više informacija o Coca-Cola Sarajevo Holiday Marketu dostupno je na Facebook stranici Sarajevo Holiday Market.