{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Samir Fejzić Trio na Coca-Cola Sarajevo Holiday Marketu

S
21.12.2011. u 10:58
0
2
Samir Fejzić Trio na Coca-Cola Sarajevo Holiday Marketu
0
U utorak, 20. decembra, Coca-Cola Sarajevo Holiday Market proslavio je Hanuku, jevrejski praznik svjetlosti. Posjetitelji su tokom cijelog dana uživali u Hannukah halvi, poklonu članova Jevrejske općine, ali i u kuhanom vinu i brojnim drugim delicijama na Coca-Cola Sarajevo Holiday Marketu.
U večernjim satima je u Sarajevsko pivo Holiday Pubu nastupio mostarski duo Arkul, koji čine multiinstrumentalist Atilla Aksoj i vokal Vladimir Mićković. Arkul je 2008. objavio album Il Bastidor, a u okviru svog nastupa na Coca-Cola Sarajevo Holiday Marketu predstavili su izvrsni repertoar sefardskih pjesama na ladino jeziku u prepunom Sarajevsko pivo Holiday Pubu. Posebni gosti Coca-Cola Sarajevo Holiday Marketa u Sarajevsko pivo Holiday Pubu bili su i članovi Jevrejske općine.

U dječijem paviljonu ASA Čarobnog svijeta su djeca uzrasta od 6 do 12 godina jučer imala priliku igrati Wii turnir u tenisu, a potom su upoznali i vatrogasca. Jučerašnji zadatak dječijeg paviljona bila je izrada ukrasa od papira u boji, a potom su djeca učila engleski jezik i pričala priče. Za kraj su održane i karaoke za najmlađe. Dječiji paviljon će i danas organizirati brojne zabavne sadržaje za djecu: crtanje, pjevanje, gledanje crtanih filmova..., a najmlađima su na raspolaganju i vrtuljak i vozić.

Naravno, tu je i Djeda Mraz koji se sa djecom svakodnevno druži u prelijepoj Coca-Cola kućici od 16 do 20 sati, a vikendom i od 12 do 14 sati. Također, roditelji mogu kupiti i paketiće za svoje mališane u suvenirnici Coca-Cola Sarajevo Holiday Marketa.

Izlagači na Coca-Cola Sarajevo Holiday Marketu svoje proizvode nude građanima i posjetiteljima od 10 do 22 sata, dok je Sarajevsko pivo Holiday Pub otvoren od 10 do 23 sata.

Večeras, 21. decembra, će u Sarajevsko pivo Holiday Pubu nastupiti izvrsni Samir Fejzić Trio, bend koji izvodi jazz standarde, kao i stilizirane sevdalinke i autorske kompozicije. Njihov repertoar odlikuje stilska raznolikost sa širokom paletom utjecaja - od klasične, preko orijentalne muzike, pa do soula. Samir Fejzić Trio će u Sarajevsko pivo Holiday Pubu nastupiti od 20 sati.

Podsjećamo da je u okviru Coca-Cola Sarajevo Holiday Marketa organizirana i vanredna autobuska linija Sarajevo – Jahorina, koja će saobraćati do kraja Marketa. Autobuska linija je organizirana u saradnji sa Insider City Tours i Hotelom Termag, a cijena karte u jednom pravcu je 5 KM. Vanrednu autobusku liniju Sarajevo – Jahorina omogućio je USAID-Sida FIRMA projekt.

Više informacija o Coca-Cola Sarajevo Holiday Marketu dostupno je na Facebook stranici Sarajevo Holiday Market.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: