BiH
0

Samir Fejzić Trio na Coca-Cola Sarajevo Holiday Marketu

Sarajevo-x.com
Atmosfera u Holiday Pubu (Foto: Vanja Čerimagić)
U utorak, 20. decembra, Coca-Cola Sarajevo Holiday Market proslavio je Hanuku, jevrejski praznik svjetlosti. Posjetitelji su tokom cijelog dana uživali u Hannukah halvi, poklonu članova Jevrejske općine, ali i u kuhanom vinu i brojnim drugim delicijama na Coca-Cola Sarajevo Holiday Marketu.

U večernjim satima je u Sarajevsko pivo Holiday Pubu nastupio mostarski duo Arkul, koji čine multiinstrumentalist Atilla Aksoj i vokal Vladimir Mićković. Arkul je 2008. objavio album Il Bastidor, a u okviru svog nastupa na Coca-Cola Sarajevo Holiday Marketu predstavili su izvrsni repertoar sefardskih pjesama na ladino jeziku u prepunom Sarajevsko pivo Holiday Pubu. Posebni gosti Coca-Cola Sarajevo Holiday Marketa u Sarajevsko pivo Holiday Pubu bili su i članovi Jevrejske općine.

U dječijem paviljonu ASA Čarobnog svijeta su djeca uzrasta od 6 do 12 godina jučer imala priliku igrati Wii turnir u tenisu, a potom su upoznali i vatrogasca. Jučerašnji zadatak dječijeg paviljona bila je izrada ukrasa od papira u boji, a potom su djeca učila engleski jezik i pričala priče. Za kraj su održane i karaoke za najmlađe. Dječiji paviljon će i danas organizirati brojne zabavne sadržaje za djecu: crtanje, pjevanje, gledanje crtanih filmova..., a najmlađima su na raspolaganju i vrtuljak i vozić.

Naravno, tu je i Djeda Mraz koji se sa djecom svakodnevno druži u prelijepoj Coca-Cola kućici od 16 do 20 sati, a vikendom i od 12 do 14 sati. Također, roditelji mogu kupiti i paketiće za svoje mališane u suvenirnici Coca-Cola Sarajevo Holiday Marketa.

Izlagači na Coca-Cola Sarajevo Holiday Marketu svoje proizvode nude građanima i posjetiteljima od 10 do 22 sata, dok je Sarajevsko pivo Holiday Pub otvoren od 10 do 23 sata.

Večeras, 21. decembra, će u Sarajevsko pivo Holiday Pubu nastupiti izvrsni Samir Fejzić Trio, bend koji izvodi jazz standarde, kao i stilizirane sevdalinke i autorske kompozicije. Njihov repertoar odlikuje stilska raznolikost sa širokom paletom utjecaja - od klasične, preko orijentalne muzike, pa do soula. Samir Fejzić Trio će u Sarajevsko pivo Holiday Pubu nastupiti od 20 sati.

Podsjećamo da je u okviru Coca-Cola Sarajevo Holiday Marketa organizirana i vanredna autobuska linija Sarajevo – Jahorina, koja će saobraćati do kraja Marketa. Autobuska linija je organizirana u saradnji sa Insider City Tours i Hotelom Termag, a cijena karte u jednom pravcu je 5 KM. Vanrednu autobusku liniju Sarajevo – Jahorina omogućio je USAID-Sida FIRMA projekt.

Više informacija o Coca-Cola Sarajevo Holiday Marketu dostupno je na Facebook stranici Sarajevo Holiday Market.