BiH
182

"Selam, glas mira": Brojni građani daju krv i doniraju hranu

FENA
(Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba)
Grupa građana Sarajeva danas je organizovala akciju pod nazivom "Selam, glas mira" u okviru koje se prikuplja hrana za korisnike Narodne kuhinje Stari Grad i donira krv Zavodu za transfuziologiju.

"Pokrenuli smo ovu humanitarnu akciju potaknuti time što u posljednje vrijeme ima puno negativnih slika, komentara i priča u medijima o islamu, odnosno tražeći odgovor na objavljene uvrede i karikature poslanika Muhammeda a.s. Smatramo da je ovo najbolji vid reakcije, da pokažemo svijetu šta islam zaista jeste, da je to vjera dostojanstva, ljubaznosti suosjećajnosti", kazao je za Fenu Rifat Kukić, jedan od organizatora akcije "Selam, glas mira".

Na ovaj način, kako je dodao, žele napraviti konkretno dobro ljudima koji su u socijalnoj potrebi i pomoći im u hrani, te dati krv, čime se spašavaju životi.

Kukić je dodao da su se dosad brojni građani odazvali ovoj humanitarnoj akciji. Svi koji se žele priključiti akciji, hranu mogu donirati danas do 16 sati u Narodnoj kuhinji Stari Grad (kod tetke Zilhe), dok će Zavod za transfuziologiju dotad imati punkt u Tabačkom mesdžidu.