|

Pripadnici Oružanih snaga BiH dobrovoljno darivali krv

Pripadnici Oružanih snaga BiH dobrovoljno darivali krv
42
S
SRNA
11.12.2014. u 11:56
8
komentara
42

dijeljenja
Pripadnici Oružanih snaga BiH koji su stacionirani na glavnom poligonu za obuku Manjača danas su, u saradnji sa Zavodom za transfuzijsku medicine Banjaluka, organizovali akciju dobrovoljnog davanja krvi.
Foto: SRNA Foto: SRNA


Komandant Centra za borbenu obuku u Kasarni "Mika Bosnić" Manjača Branislav Borodenko rekao je novinarima da su pripadnici ovog centra, povodom Dana Oružanih snaga BiH, odlučili da provedu humanitarnu akciju dobrovoljnog davanja krvi, s ciljem približavanja Oružanih snaga civilnim strukturama.

On je naveo da je danas krv dalo 15 pripadnika Oružanih snaga.

"Civilne strukture moraju shavatiti da smo i mi dio društva i da zajedno učestvujemo u raznim akcijama. Ovakve akcije će uvijek biti dobro ispraćene i uvijek ćemo se odazvati, da bismo pomogli", naglasio je Borodenko, dodajući da će ovakve aktivnosti biti učestalo provođene i u narednom periodu.

Komandir prve mehanizovane čete u Centru za borbenu obuku u kasarni Manjača Perica Kopanja rekao je da su se pripadnici ovog centra rado odazvali humanitarnoj akciji, zbog povećane potražnje dragocjene tečnosti.

Foto: SRNA Foto: SRNA


Šefica Službe za prikupljanje krvi Zavoda za transfuzijsku medicinu Republike Srpske Jasmina Jovanić navela je da se u decembru pripremaju zalihe krvi za januar u kojem ima dosta neradnih dana.

Ona je naglasila da sve službe transfuzije u RS-u u decembru imaju pojačane aktivnosti i pozvala građane da se odazovu.

"Prva polovina januara je period kada ne možemo računati na veliki broj davalaca krvi, zbog razumljivih razloga", dodala je Jovanićeva.

Ona je navela da su u decembru dogovorene akcije sa Oružanim snagama BiH, pa će u ponedjeljak, 15. decembra, krv dati i pripadnici 6. pješadijske brigade stacionirani u kasarni Kozara, planirane su i akcije sa Crvenim krstom Čelinac, Prnjavor i Banja Luka, Udruženjem dobrovoljnih davalaca krvi iz Laktaša, a sutra će biti organizovana akcija koju priprema Crveni krst Mrkonjić Grad sa Hidroelektranom Bočac.

Jovanićeva je podsjetila da građani krv mogu dati u najbližoj službi Zavoda za transfuzijsku medicinu Republike Srpske svakog radnog dana od 7 do 14 sati i tako pomoći da se obezbijedi krv za one kojima je najpotrebnija.

"Poziv građanima uvijek stoji, nama krvi uvijek treba, jer stalno imamo pacijenata kojima je neophodna", rekla je Jovanićeva.
Prijavi grešku


Komentari (8)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...