BiH
0

Sedmi GuGu bazar za malu Ajšu Hajdarević

Sarajevo-x.com
Ajša Hajdarević
Ajša Hajdarević
U subotu, 9. jula, održat će se 7. GuGu bazar na Dobrinji u Sarajevu, na uglu ulica Branilaca Dobrinje i Trg Mimara Sinana (blizina Merkatora), u periodu od 10 do 13 sati.

Novi bazar, koji organizuju GuGu volonterke, je i nova prilika da obnovite odjeću za svoje dijete, za sebe, prodate odjeću koju su vaša djeca prerasla, zabavite se i okušate kakav ste trgovac.

Sav prihod od bazara ide u humanitarne svrhe, ovog puta za malu Ajšu Hajdarević, zatim za samohranu majku jednogodišnje djevojcice, te za pokretanje SOS telefona Mama savjetnica za dojenje.

Od 10 do 13 sati možete kupovati, ali i donijeti i donirati odjeću za prodaju. Vi se riješite viška stvari, neki roditelj kupi za simbolične pare ono što treba njemu ili djeci, a u isto vrijeme pomaže se najugroženijim kategorijama našeg društva.

Budite humani i podržite GuGu mame u akciji. GuGu.ba je roditeljski portal namijenjen prije svega majkama, roditeljima i onima koji to žele postati. Članice tog portala, pored svojih svakodnevnih profesionalnih iIi majčinskih obaveza, volonterski prikupljaju pomoć i pomažu svaki mjesec jedno dijete ili porodicu teškog materijalnog stanja.

Na bazaru ćete moći kupiti i Radosnicu - najljepši dar po promotivnoj cijeni od 20 KM, a cijeli prihod ide u GuGu humanitarni fond.