BiH
0

FOTO / Održan šesti humanitarni GuGu bazar u Sarajevu

Sarajevo-x.com
Ove subote od 12 do 14 sati na glavnoj Dobrinjskoj šetnici u Sarajevu, članice GuGu roditeljskog portala organizovale su još jedan, šesti po redu, GuGu humanitarni bazar.
Humanitarni GuGu bazar, koji organizuju GuGu volonterke, bio je i nova prilika da obnovite odjeću za svoje dijete, za sebe, prodate odjeću koju su vaša djeca prerasla, zabavite se i okušate kakav ste trgovac.

Cijeli prihod od bazara usmjeren je u humanitarne svrhe (kupovina platnenih pelena za mamu Amiru koja ima četveromjesečnu bebu, blizance od 11 godina, jedan gluhonijem, drugi bolestan, roditelji nezaposleni, te pomoć za četverogodišnjeg dječaka iz Velike Kladuše koji se liječi na KCUS –u od tumora jetre, roditelji nezaposleni imaju još troje djece i prikupljanje sredstava za pokretanje SOS telefona Mama savjetnica za dojenje).

"GuGu volonterke uspjele su za dva sata prodaje na Dobrinji, zahvaljujući odličnoj ponudi dječije odjeće, ali i odjeće za odrasle, zahvaljujući velikom broju građana koji su došli nešto kupiti uspjele prikupiti 840 KM. Odlična suma, ako uzmete u obzir da se odjeća prodavala po 1 KM-5 KM. To je dobrih 840 razloga da nam se pridružite na narednim Bazarima, donirate dječiju dobro očuvanu odjeću, volontirate zajedno s GuGu mamama", izjavila je Asima Mujačić, urednica GuGu.ba roditeljskog portala i jedna od volonterki na GuGu bazarima.
GuGu.ba je roditeljski portal namijenjen prije svega majkama, roditeljima i onima koji to žele postati. Članice tog portala, pored svojih svakodnevnih profesionalnih iIi majčinskih obaveza, volonterski prikupljaju pomoć i pomažu svaki mjesec jedno dijete ili porodicu teškog materijalnog stanja.