Komentari (242)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Gledajte i čitajte uhljupi nacionalistički!!!
@Titoist AH STO NE MOGU OVIH BRATSKIH PRESSSSSERAVANJA, ODO POPIT TABLETU
Gledajte i učite kako djecu možeš iskorištavati zavodeći ih političkim parolama, kako možete crpiti prirodne resurse jedne zemlje i narodu dati mrvice a da ti je taj isti narod zahvalan. U ovakvim proslavama prvenstveno treba tražiti razloge zašto nam je ovako kako je, robovi, vjeri ili politci nebitno, ROBOVI!
PRIKAŽI ODGOVORE (13)
"Brcko - Banovici to je nasa meta, izgraditi prugu jos ovoga ljeta" 😃. Omladina Titova ☺
@nikadgore HAJD NE PRDITE SA TOM TITOVOM OMLADINOM I BRATSTVOM. VRATITE SE U REALNOST I NE ZIVITE U SNOVIMA
@shahzudin da ti nije bilo Alije nikada nebih imao Bosne i Hercegovine.
PRIKAŽI ODGOVORE (10)
Skupile se Balije da grade prugu kojom se banovićki ugalj vozio u Srbiju i služio kao osnova za mnogo profitabilnije grane privrede od rudarstva. Onda se neko pita kako su nastali vicevi o glupom Sulji i Muji.
Svi ovi sto svrsavaju na pomisao visemjesecnog volontiranja kako bi se napravila pruga, sutra da dodje neki novi vodja i pozove na radnu akciju da se izgradi rekli bi A STA DA JA IDEM KOPAT KAD IMAJU FIRME ZA TO, NEK PLATE OD POREZA, bla bla bla bla... U prevodu, svi seruckate kako su to dobra vremena bila, ali niko od vas ne bi izaso i odradio radnu akciju, da se znoji, krvari, nabija zuljeve i na par zatvorskih obroka tako hrmalji godinu dana. Evo ako ima neko nek se javi u komentaru ispod.
@Una Pa izgradite ideju, ko vam brani???
A ovi danasnji naseljavaju arape
Pruga Šamac-Sarajevo je nastala kompletna sa pratecom infrastrukturom za 7 mjeseci i to 242 kilometra. Svjetski rekord. Pricam i o tunelima mostovima zeljeznickim stanicama. Danas ovi grade autoput godinu dana 10 kilometara. Jako ucinkovito nema sta.
Koliko je omladine poginulo u toj akciji?
Šta reći,hvala Vam za ono što ste izgradili.
http://www.olx.ba/artikal/23470797/erevollution-igrace/
Ovo je podvig i kome će se godinama govoriti!! Svi zajedno Srbi, Bošnjaci, Hrvati napravili 92 kilometra pruge za 6 mjeseci!? Jedino što je u nedavnoj prošlosti i danas zajedničko ovim narodima je broj "92" tj. 92' godine su sve izgrađeno u Titovo doba srušili, upropastili, zapalili, opljačkali, prodali u bescjenje,ostavili ljude na ulici.. a sve u ime "nacionalnih interesa, religije i ugroženosti"!!?
sve bi ja ono sa nargila istjerao i mrs na radnu akciju i izuci zanat usput i skini se roditeljima sa grbace parazitu.
tada su mladi bili rjesenje problema a danas su samo problem. kraj price.
Bolje bi bilo da su napravili koji km autoputa i nama,i da nam nisu uzeli sutorinu i herceg-novi,nego ovu prugu koja je koristila uglavnom za prevoz cumura u srbiju
a tamo kod njih u Vojvodini pšenica i kukuruz padali sa neba, oni samo čekali da im mi pošaljemo ćumur... Svako je težačio na svoj način, niko nije ništa nikome poklanjao...1946. su trebale pruge, i makadamski put je vrhunac, kakvi auto-putevi, kakvi bakrači, Tek kasnih 70-tih je otpočeto sa gradnjom punog profila auto-puta.
Od svega sto je ostalo od ovog divnog vremena u Banovicima je ta pruga...sad je tamo Bake i SDA koja vedri i oblaci preko kauboja Kuke .... cuo sam da se u osnovnim skolama u Banovicima Kukiceve slike postavljaju iznad skolskih tabli....
ovo je za respekrt, lopatama i krampama napraviti prugu koja i danas bi bil au funkciji da je ne koriste fašisti i nacionalisti. Ovi dansa sa svom mehanizacijom i tehnologijom 21 vijeka ne mogu da autoput provuku ni do doboja, a o autoputu do mora možemo samo sanjati
Kakvi god da su ovi danas, napravili su autoput pa kakav god da je, tito je pravio samo prema beogradu, ništa po bosni
@muniza gdje je taj autoput
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
Jedini koji je imao petlju da u to vrijeme pjeva:druže tito imaj nadu neće Tale u brigadu je bio zaista Tale Č.
nacionalistički omladinci vole da puše nargilu, piju kafu, proučavaju skripte o religijskim knjigama i tabire istoriju iz dnevnih novina .. kake pruge, kake pi4ke materine .. imaju leteće ćilime i WizzAir
pa dobro. bila juga, omladina napravila besplatno prugu, sve super. idemo dalje?? cijela jedna buducnost ceka na nas