BiH
244

Sedam maturanata Srednje škole za okoliš na proslavi 65. godišnjice mature

Klix.ba
U prostorijama Srednje škole za okoliš i drvni dizajn u Sarajevu danas je obilježena nesvakidašnja godišnjica - 65 godina od mature generacije ove škole.

Prozivci je prisustvovalo sedam nekadašnjih maturanata: Pašić Murat (privatni poduzetnik u Hrvatskoj), Burlica Čedomir (bivši dekan Šumarskog fakulteta u Sarajevu), Čavar Boško (nekadašnji profesor Šumarskog fakulteta), Čeliković Alija (bivši direktor Šipada za izvoz), Harović Kemal, Krošnjar Slobodan (nekadašnji trener FK Famos) i Osmanković Mehmed.

Slavljenicima se obratio Muamer Muratović, direktor škole, sa riječima da je ovo jedna od najuspješnijih i najplodnijih generacija koja je završila srednjoškolsko obrazovanje u ovoj školi i već decenijama održava kontakt i vodi brigu o svojim kolegama, što je za svaku pohvalu.

Prisutni su se podsjetili na radosne trenutke iz školskih dana, na svoje uspjehe, probleme i ljubav prema šumarstvu, ali i na one kolege koji na žalost nisu među njima. Obilježavanje ovog jubileja su pozdravili pomoćnik direktora Ibrahim Karačić i pedagogica škole Semira Karapuš, koji su iskazali svoje zadovoljstvo i pohvalu za trud ove uspješne generacije oko organizacije događaja.