Komentari (12)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
bitno je da se ima za sa film festival i sminku, jer ko vidi da institucije od znacaja za kulturu BiH propadaju kad imamo crveni tepih i Purivatru na celu da zamazu oci
Doveli ste tu kljusad za upravu. Ministre, koliko su dans kesa zaradili, hiljade kvadrata, sva kultura a ni marke da zarade. TJERAJ STOKU
mislim da su bosanci sa veoma dobrim potencijalom mnogo boljim od susjeda koji se sa debelim i dobrim razlogom boje od bosanaca, ali iskreno hrdja socijalizma je zatrovala bosansku krv, a bolje je imati rak nego to. sretno nek vam bude, ali tesko ce te se oporaviti
što kako izgledaju? Normalno, ko i svi ljudi. Kultura se ne ogleda u fizičkom prikazu i ljepoti, nego u onome što imaš u glavi.
Sedam institucija koje su Bošnjaci oteli i koriste ih, a žele da ih financiraju svi. Zaboravite, ništa od toga. Nikakav problem, podijeliti iz Zemaljskog muzeja odakle je što donešeno i svako neka financira svoj muzej. Eto laganog rješenja. Ovako - nula bodova!
Jel\' ovako kod nas izgledaju \'ljudi od kulture\'? Ma nemam nikakav komentar, dodje mi da se rasplacem
Najbolje bi bilo da se ujedine i preimenuju u JOB. Ima li bi onda para garant!
Što Bosanac priča, gdje se još kultura sama razvija, ako se teži integraciji , kultura, pismo i jezik je jedino što ostaje..i tu se mora naći načina..da opstane, a zemaljski muzej je jedan od najljepših u Europi..
pa što je tu cudno, Bosna je država bez kulture, a Sarajevo će postati Travnički, Visocki i kojekakav pasaluk, gdje kultura ne stanuje...svi na bazene..to je to ..
Mi nikako da se otarasimo tereta zvanog komunizam. Dragi moji u modernom danasnjem svijetu trebas sam sebi osigurati financije. Kroz raznorazne projekte. A samo se u komunizmu sjedilo i cekalo da tito donese pare od arapa i pocne dijeliti muzejima itd... Treba tu novo rukovodstvo, novi moderniji menadzment i okrenuti se trzisnoj utakmici dragi moji...
imam priliku često biti u Zemaljskom muzeju i svjedok sam očajne situacije u kojoj se nalazi. 4 miliona predmeta je smješteno u podrumima, jer nema novca da se isti pripreme za izložbe. Muzej je prazan, ali bukvalno prazan i nema se šta vidjeti osim slikarija na stropu.
onolika pizza a samo jedna maslina, ne kontam?!