Tri prijedloga
398

Sebija Izetbegović ima podršku SDA-ovaca u općini "važnijoj od 10 drugih"

Piše: I. Č.
Asim Sarajlić, Sebija Izetbegović i Denis Zvizdić (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Asim Sarajlić, Sebija Izetbegović i Denis Zvizdić (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Stranka demokratske akcije (SDA) nastavila je sa unutarstranačkim nominacijama potencijalnih kandidata za člana Predsjedništva BiH iz reda bošnjačkog naroda, a Općinski odbor SDA Centar Sarajevo je, kako saznajemo, predložio Denisa Zvizdića, Asima Sarajlića i Sebiju Izetbegović.

Osim u općini "važnijoj od 10 drugih", SDA-ovi općinski odbori glasali su u Novom Sarajevu i Starom Gradu, gdje je jednoglasno za potencijalnog kandidata predložen Denis Zvizdić. Općinski odbori, podsjećamo, mogu predložiti najviše tri kandidata.

Indikativno je da SDA-ovi općinski odbori u Sarajevu nisu predlagali Šefika Džaferovića i Adila Osmanovića, koji su prema najavama iz vrha stranke važili za potencijalne kandidate SDA za člana Predsjedništva BiH.

Profesorica Sebija Izetbegović, kako smo ranije javili, uživa podršku općinskih organizacija Ilidže, Vareša, Fojnice, kao i jednog odbora s područja Republike Srpske. Očekivano je da će također uživati podršku Asocijacije žena SDA i Asocijacije FATMA.

Rok za dostavljanje svih prijedloga je 30. april, a iz SDA ranije je najavljeno da će 26. maja na, konvenciji stranke, zvanično biti promovisan njihov kandidat za člana Predsjedništva BiH iz reda bošnjačkog naroda.

Podsjećamo, predsjednik SDA Bakir Izetbegović ranije je naveo četiri potencijalna kandidata za člana Predsjedništva iz reda bošnjačkog naroda, među kojima su bili Denis Zvizdić, Safet Softić, Šefik Džaferović i Adil Osmanović.