BiH
21

Seadu Mujkiću deset, a Admiru Jašareviću pet godina zatvora za ubistvo Ramiza Smrike

Piše: E. M.
Privođenje Seada Mujkića i Admira Jašarevića (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Privođenje Seada Mujkića i Admira Jašarevića (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Sead Mujkić i Admir Jašarević danas su pred Kantonalnim sudom u Zenici osuđeni na dugogodišnje kazne zatvora za ubistvo Ramiza Smrike iz mjesta Kozarci nedaleko od Zenice. Mujkić je dobio deset, a Jašarević pet godina zatvora.

Sudsko vijeće kojim je predsjedavao sudija Enes Maličbegović osudilo je Mujkića na deset godina zatvora za ubistvo Ramiza Smrike koje se dogodilo 19. novembra prošle godine u mjestu Kozarci nedaleko od Zenice.

Jašarević je osuđen na pet godina zatvora za djelo razbojništva u pomaganju. Treći osumnjičeni, Senad Šišić, ranije je osuđen na tri godine zatvora na osnovu sporazuma o priznanju krivice koji je zaključio sa Tužilaštvom Zeničko-dobojskog kantona.

Podsjetimo, 51-godišnji Ramiz Smriko iz Kozaraca ubijen je 19. novembra prošle godine na pragu svoje kuće hicem iz pištolja, a tokom istrage je utvrđeno da je zločin počinjen iz koristoljublja.

Nakon što su Mujkić, Jašarević i Šišić izvršili krivično djelo dali su se u bijeg, a u januaru tekuće godine Mujkić i Jašarević su uhapšeni nakon opsežne akcije pretresa na više lokacija u općine Zenica, dok je Šišić nakon povratka iz Slovenije gdje je boravio kod djevojke samovoljno se predao i postigao sporazum o priznanju krivnje.