{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


SDU BiH uputio pismo podrške policijskom komesaru KS Vahidu Čosiću

F
13.9.2012. u 17:39
1
5
SDU BiH uputio pismo podrške policijskom komesaru KS Vahidu Čosiću
1
SDU BiH uputio pismo podrške policijskom komesaru KS Vahidu Čosiću
Socijaldemokratska unija Bosne i Hercegovine je uputila pismo podrške i čestitku policijskom komesaru Kantona Sarajevo Vahidu Čosiću "za nepristrsnost i profesionalizam koji je primjećen ne samo od SDUBiH, već i od strane međunarodne zajednice".
"Politizacija policije predstavlja opasan politički presedan koji se, svjesno i opasno, nastoji do kraja instrumentalizirati putem predloženih zakonskih rješenja iz oblasti funkcionisanja policije", stoji u pismu.

U pismu se dalje navodi kako "politički pritisak kojem ste Vi u tom kontekstu bili izloženi proteklih mjeseci nije, kako se očekivalo, ostavio traga na profesionalnosti i stručnosti u radu pripadnika MUP-a Kantona Sarajevo".

"To možemo prvenstveno zahvaliti Vama, policiji Kantona Sarajevo, kao i Sindikatu policije, jer ste i pored neprincipjelnih pritisaka od strane ministra unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo Muhameda Budimlića ostali istrajni u svom stavu da policija Kantona Sarajevo može u skladu sa zakonom odgovarati samo svojoj struci i građanima", stoji u pismu .

Imajući u vidu podršku EUSR-a, OHR-a i Ambasade SAD-a u BiH, iz SDU-a se nadaju da će Čosić i dalje ostati istrajan u svom stavu da po svaku cijenu zadrži operativnu i finansijsku nezavisnost u radu policije i pored političkih pritisaka aktuelne vlasti koja želi da ovlada i represivnim državnim aparatom koji u svakom demokratskom društvu mora biti odvojen od politike, saopćeno je iz SDU-a.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: