{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


SDS smatra da treba objaviti imovinu svih političara

5.5.2014. u 15:02
1
10
SDS smatra da treba objaviti imovinu svih političara
1
SDS smatra da treba objaviti imovinu svih političara
Foto: Klix.ba
Predsjednik SDS-a Mladen Bosić izjavio je danas na konferenciji za novinare u Banjoj Luci da u SDS-u smatraju kako imovinu svih koji se bave politikom treba javno objaviti.
On je naveo da je zajedno sa Vukotom Govedaricom i Ognjenom Tadićem prije nekoliko dana obaviješten od strane Okružnog suda u Banjoj Luci da se vodi spor između Udruženja građana Transparency International i Republičke uprave za geodetsko-imovinske poslove u kojoj je Uprava odbila da da podatke o vlasništvu imovine lica za koje su tražene.

"Taj spor se vodi nekoliko godina i sud je od nas trojice tražio da se izjasnimo da li pristajemo da se naši podaci o imovini objave javno. Ne znamo ko su ostali funkcioneri, ali smatramo da treba objaviti javno imovinu svih onih koji se bave politikom“, izjavio je Bosić.

Predsjednik SDS-a Mladen Bosić naveo je da se nada da Sud neće biti na strani onih koji tu imovinu kriju.

"Očekujemo da se i imovina ostalih političara Milorada Dodika, Nikole Špirića i drugih objavi javno. Ovo je poziv i ostalim političarima da daju ovlaštenja Sudu za to“, rekao je Bosić novinarima.

Iz SDS-a je poručeno da trenutno razmatraju aktuelnu političku situaciju u smislu priprema za izbore i rasporeda na političkoj sceni.

"Razmatrali smo i pojedinačne slučajeve i donijeli zaključak da hitno tražimo od svih lokalnih vlasti gdje je na čelu SDS da zaustave proces povećanja plata, a od onih lokalnih zajednica kojesu to već uradile tražimo da rješenja o povećanju plata vrate na stari nivo“, naveo je Bosić.

Na konferenciji za novinare održanoj u prostorijama SDS-a, poručili su da apeluju na Vladu RS da ne povećava plate ministrima, jer to u trenutnoj situaciji u kojoj se nalazi Republika Srpska nije prihvatljivo.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: