Stranka za BiH
0

SDS se plaši jedino Silajdžića

Sarajevo-x.com
Haris Silajdžić (Foto: AFP)
Haris Silajdžić (Foto: AFP)
Povodom izjave kandidata SDS-a za Predsjedništvo BiH Ognjena Tadića kako će Haris Silajdžić biti ''pometen'' 3. oktobra, Stranka za BIH konstatuje da je SDS indirektno priznala da nije bitno ko će od bošnjačkih kandidata biti izabran u Predsjedništvo BiH samo da to ne bude dr. Silajdžić, jer će jedino tom slučaju imati nepremostivu prepreku za realizaciju svojih suludih ideja o podjeli BIH, saopćeno je iz stranke.

"Za razliku od SDS-a, bh. patriotima je upravo najvažnije ko će biti u Predsjedništvu BiH. S obzirom na to da svi po zlu dobro poznajemo ideologiju i politiku SDS-a oličenu u liku i djelu Radovana Karadžića i njegovih sljedbenika Mladića, Plavšićke i njima sličnih likova, 3. oktobar će biti razočaranje za Ognjena Tadića i SDS kada saznaju za novi mandat dr. Silajdžića u Predsjedništvu BIH", navodi se u saopćenju i dodaje:

"Ovo je još jedna potvrda narodne poslovice 'da vuk mijenja dlaku ali ćud nikada', SDS sa čupavim Radovanom prije 20 godina i sa uglađenim Tadićem danas misle isto Bosni i Hercegovini. Javno izneseni stavovi SDS-a su i najbolji marketing Silajdžiću i Stranci za BIH, jer ne dao Bog da SDS nas smatra poželjnim izborom".