O Ustavnom sudu
189

SDS podržava Dodika: Stopirati rad u institucijama BiH do usvajanja novog zakona

S. H.
Foto: I. Š./Klix.ba
Foto: I. Š./Klix.ba
Srpska demokratska stranka poručuje da će podržati blokadu rada u odlučivanju institucija BiH dok se ne donese novi zakon o Ustavnom sudu, koji bi podrazumijevao izbacivanje stranih sudija.
"Ova odluka Ustavnog suda BiH duboko zadire u interese Republike Srpske i svi smo bili mišljenja da se mora reagovati kako se imovina ne bi knjižila na BiH. Zaključili smo da je potrebno sopirati rad srpskih kadrova u institucijama BiH dok se ne usvoji novi Zakon o ustavnom sudu BiH koji neće imati strane sudije u svom sastavu", istakao je zam,jenik predsjednika Srpske demokratske stranke Rado Savić, nakon sastanka u Palati Republike.

Dodaje da je stav SDS-a da je Ustavni sud BiH instrument politike onih stranaka koje žele da oslabe i unište Republiku Srpsku i iz tog razloga naš prijedlog je bio da se u narednom periodu pokrene inicijativa za usvajanje novog zakona o Ustavnom sudu BiH.

Savić je rekao da je na sastanku zaključeno je da je potrebno da se održi sjednica Narodne skupštine RS koja će se očitovati o ovome pitanju.

"Odluka Ustavnog suda BiH o poljoprivrednom zemljištvu predstavlja zaoštravanje situacije a ovo je samo naša reakcija i mi moramo braniti interese Republike Srpske jer ako sada posustanemo pitanje je do koje granice će ići napadi na Republiku Srpsku i naš identitet", naglasio je Savić.

Savić je poručio da je ovo pogrešna bošnjačka politika prema Republici Srpskoj i ta politika neće pridonijeti boljem životu građana već će voditi do daljih političkih zaoštravanja.