Neće im dati alibi
93

SDS odbio Dodikov poziv na bojkot izbora: "SNSD i njegovi sateliti neka sami gutaju svoje žabe"

N. V.
Foto: EuroBlic
Foto: EuroBlic
Predsjednik Srpske demokratske stranke (SDS) Milan Miličević odgovorio je na današnji poziv vladajuće koalicije u Republici Srpskoj da svi zajedno bojkotuju izbore, koji bi bili provedeni po Izbornom zakonu BiH, nedavno izmijenjenom u OHR-u.
"Nemamo šta da se dogovaramo i pregovaramo sa SNSD-om, čiji je vrh prije samo par dana na sav glas licemjerno prozivao opoziciju i Srpsku demokratsku stranku za nacionalnu izdaju uz lažnu konstrukciju o predavanju gradova Republike Srpske bošnjačkim strankama", istakao je Miličević na početku izjave.

On poručuje da je cilj poziva SNSD-a, predsjednika Narodne skupštine RS-a i predsjednika RS-a prema opoziciji "licemjerno pravljenje alibija za učešće na izborima po pravilima Centralne izborne komisije, to jest ranije najavljeno gutanje žaba".

Također ističe da oni svojim ponašanjem ko zna koji put derogiraju institucije Republike Srpske i usvojene Odluke u Narodnoj skupštini o izbornom zakonu "po kojem nikada nisu ni imali namjeru da sprovedu izbore, istovremeno usvajajući finansiranje zajedničkih institucija među kojima je i CIK".

“S obzirom na to da su shvatili da javnost nije nasjela na lažnu patriotsku priču o organizaciji lokalnih izbora po izbornom zakonu RS-a, sada pokušavaju da opoziciju uvuku u novu zamku nacionalnog jedinstva, koje SNSD ruši godinama unazad", poručio je Miličević.

Na kraju, kazao je: "Srpska demokratska stranka u toj predstavi neće učestvovati, a SNSD i njegovi sateliti neka sami gutaju svoje žabe".