{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


SDS: Lideri u FBiH odgovorni za neformiranje Vijeća ministara BiH

F
9.11.2011. u 17:38
0
2
SDS: Lideri u FBiH odgovorni za neformiranje Vijeća ministara BiH
0
SDS: Lideri u FBiH odgovorni za neformiranje Vijeća ministara BiH
Zgrada Vijeća ministara BiH
Predsjedništvo Srpske demokratske stranke (SDS) konstatovalo je danas da nema napretka u dogovoru o formiranja Vijeća ministara BiH, a odgovorni za to su, kako je saopćeno, lideri političkih stranaka u Federaciji BiH.
Iz SDS-a ponavljaju da su srpske stranke iz RS odavno spremne da se formiranje Vijeća ministara BiH na osnovu Ustava i poštivanja principa rotacije.

Na sjednici Predsjedništva ove stranke održanoj u Istočnom Sarajevu naglašeno je i da BiH može funkcionisati samo na principu Dejtonskog sporazuma i da promjene Ustava nisu moguće, izuzev primjene presude Suda iz Strazbura u vezi predmeta "Sejdić - Finci".

“Predsjedništvo SDS osudilo je i retoriku pojedinih političkih faktora i nevladinih organizacija u Sarajevu, koji pokušavaju da po svaku cijenu izazovu što veći haos u funkcionisanju zajedničkih institucija u BiH s ciljem izazivanja veće nesigurnosti kod građana, koji iz dana u dan sve teže žive”, stoji u saopćenju.

Razmatrajući stanje u RS ,Predsjedništvo SDS je ocijenilo da je ekonomska situacija sve teža i da aktuelna vlast mora što prije da preduzme konkretne poteze kako bi se uvele mjere štednje i stavio embargo na kreditna zaduženja.

Također je ocijenjeno da Vlada nije ništa uradila u borbi protiv kriminala u javnim preduzećima i fondovima RS.

Predsjedništvo SDS traži od Vlade RS-a i resornih ministarstva da što prije normalizuju stanje u javnim preduzećima i da pokrenu odgovornost protiv onih koji su doveli u bezizlaznu situaciju funkcionisanje Željeznica, Šuma i drugim javnim preduzeća i fondovima RS.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: