{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


SDP: Uzaludan pokušaj smjene Vlade Kantona Sarajevo

F
20.9.2012. u 17:59
0
34
SDP: Uzaludan pokušaj smjene Vlade Kantona Sarajevo
0
SDP: Uzaludan pokušaj smjene Vlade Kantona Sarajevo
Foto: Nedim Grabovica/Arhiv/Klix.ba
U političkoj praksi demokratskih društava postoje mehanizmi za promjenu vlasti i niko ne osporava primjenu tog prava i u našem političkom i parlamentarnom životu, pa tako sasvim legalnim i legitimnim, Kantonalni odbor Socijaldemokratske partije (SDP) BiH smatra i zahtjev za preispitivanje povjerenja Vladi Kantona Sarajevo.
"Međutim, bez ikakvih argumenata, SDA pokušava na sve moguće načine ponovo uspostaviti vlast koja je godinama uništavala Kanton Sarajevo i njegove građane. Činjenica da je jedan od najgrlatijih SDA saveznika u pokušaju rušenja aktuelne Vlade zapravo jedan od najlošijih premijera u istoriji Kantona Sarajevo Besim Mehmedić, dovoljno govori sama za sebe", saopćeno je iz Press službe KO SDP-a BiH.

U prilog tome da SDA samo želi napraviti politički haos pred izbore, navode, da dovoljno govore i dešavanja na višim nivoima vlasti gdje je SDA pokazala spremnost da ide čak toliko daleko da je obnovila koaliciju iz 90-tih, onu s Karadžićevim SDS-om.

"Smjena Vlade Kantona Sarajevo se neće desiti. Vlada KS na čelu s Fikretom Musićem će snagom argumenata i prezentiranjem evidentnih rezultata koje je ostvarila uvjeriti i Skupštinu Kantona u svoje poštene namjere, a građani će svoj sud o političkom mešetarenju SDA i SBiH reći vrlo brzo, na predstojećim lokalnim izborima", poručuju iz KO SDP BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: