BiH
4

Novoj koaliciji u Skupštini KS nebitni su problemi građana

Klix.ba
Izglasavanje nepovjerenja Vladi Kantona Sarajevo od strane novoformirane koalicije očigledan je dokaz da njene članove zanima samo plijen, dok su problemi građana za njih potpuno nebitna stvar, stav je SDP-a BiH.

"Ujedinjavanje SDA, SBiH, BPS, SDU, BOSS-a i nekoliko 'neovisnih' poslanika najbolji je pokazatelj da borba za fotelje i privilegije za njih nema nikakvih granica. Okupljanje nove parlamentarne većine predstavlja pokušaj zaustavljanja početka otkrivanja brojnih malverzacija i kriminalnih radnji u resorima koji su bili pod kontrolom SDA. Mi u SDP-u ćemo nastaviti borbu protiv snaga haosa i beznađa i uz pomoć građana takve snage i ideje će biti poražene", saopćeno je iz ove stranke.

Navode kako će postojeća Vlada nastaviti raditi svoj posao kako je to uobičajeno u demokratskim sredinama kada nastane ovakva i slična situacija.

"Pozivamo novoformiranu parlamentarnu većinu da prema predsjedavajućoj Skupštine u proceduru uputi ime novog mandatara kako bi to bilo završeno u najkraćem mogućem roku. Ukoliko to nisu u stanju uraditi, vrijeme je da oni koji su 17 godina uništavali zemlju odu sa političke scene zajedno sa svojim novokomponovanim satelitima i da se prestanu iživljavati nad narodom za kojeg tvrde da se zalažu i bore. Lokalni izbori koji su pred nama će najbolje pokazati šta građani misle o takvoj politici SDA i novoj TD koaliciji. I ovom prilikom pozivamo građane da izađu na predstojeće izbore i opredjele se da idemo naprijed a ne za one koji nas vraćaju unazad", saopćili su iz SDP-a.