{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava

Zaboravio si lozinku? Resetuj lozinku.


Unesite e-mail:


SDP: Uhljebitelja Šefika Džaferovića ne podržava ni SDA

Klix.ba
18.8.2018. u 11:30
619
538
SDP: Uhljebitelja Šefika Džaferovića ne podržava ni SDA
619
SDP: Uhljebitelja Šefika Džaferovića ne podržava ni SDA
Foto: H. M./Klix.ba
Socijaldemokratska partija (SDP) BiH oglasila se u povodu, kako kažu, uvježbanog recitala protiv SDP-a i Denisa Bećirovića koji je izrekao Šefik Džaferović, SDA-ov unaprijed prežaljeni kandidat za člana Predsjedništva BiH.
"Nesporna je istina da SDP BiH dušom i srcem podržava kandidaturu Denisa Bećirovića za člana Predsjedništva BiH, koja je iskazana i kroz plebiscitarnu podršku članstva, kao što ga službeno i javno podržavaju i građani i politički subjekti različitih idejnih uvjerenja. Za razliku od Denisa Bećirovića, Džaferović nema podršku niti ljudi iz svoje stranke", piše u saopćenju SDP-a koje je uslijedilo kao reakcija na izjavu Džaferovića.

Pitaju li se treba li uopće podsjećati Džaferovića da su dva druga predložena kandidata za Predsjedništvo BiH iz SDA morala odustati od kandidature kako bi uopće stvorili šansu za Džaferovića.

"Čak i unatoč sklanjanju sa puta popularnijih kandidata, Džaferović je 'uspio' opet da dobije samo 40 posto glasova delegata na zatvorenoj, kontroliranoj konvenciji SDA. Kada već izmišlja priče o čuvanju stolica, podsjećamo Šefika Džaferovića da je njega potpredsjednik SDA Edin Ramić javno nazvao jednim od onih koji stolicu ne daju nikome i ni za šta", navodi SDP.

Dodaju da za razliku od Džaferovića koji fotelju "ne da nikome i ni za šta", upravo je Denis Bećirović glasovima "bratskih" SDA i SDS-a smijenjen sa funkcije dopredsjedavajućeg državnog Parlamenta.

"Razlog je bio taj što je uvrijedio višedecenijske ljubavne partnere SDA u RS-u pismom srbijanskoj skupštini, u kojem je tražio da RS ne oslovljavaju državom. Za razliku od bavljenja SDP-om i Denisom Bećirovićem, Džaferović bi se trebao pozabaviti vlastitom izbornom platformom i programom, koje nema, pa zato kopira izjave i program Denisa Bećirovića i SDP-a", navodi SDP.

Iz ove stranke osvrnuli su se i na kako kažu besmislene optužbe u vezi s budžetom Bosne i Hercegovine podsjećajući do je do njegovog povećanja došlo jedino u mandatu vladavine SDP-a, dok ga SDA u trenutnom mandatu nije povećala niti za fening u odnosu na prethodnu državnu vladu.

"Na kraju, umjesto uvježbanih recitala, pozivamo masovnog uhljebitelja članova svoje uže i šire porodice, Šefika Džaferovića, da građanima konačno objasni jednu stvar. Neka građanima kaže zašto ih je uvjeravao da akcize, za čije je usvajanje sam glasao u partnerskom zagrljaju sa zastupnicima Dodikovog SNSD-a i Čovićevog HDZ-a, neće dovesti do poskupljena troškova života, što je zapravo jedino što je poraslo u trenutnom mandatu SDA", pitaju iz SDP-a.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: