Federalni ministar
112

Ramić o kandidatima SDA za Predsjedništvo BiH: Ostali su oni koji stolicu ne daju nikome i ni za šta

Piše: Er. M.
Foto: K. S./Klix.ba
Foto: K. S./Klix.ba
Potpredsjednik SDA i ministar raseljenih osoba i izbjeglica FBiH Edin Ramić kritikovao je činjenicu da su u utrci za kadnidata SDA za Predsjedništvo BiH ostali samo Šefik Džaferović i Safet Softić. Njih je nazvao osobama koje "stolicu ne daju nikome i na za šta".

Javnost je jučer informisana da je Sebija Izetbegović, supruga predsjednika SDA Bakira Izetbegovića, definitivno povukla svoje ime s liste potencijalnih kandidata SDA za Predsjedništvo BiH.

Potpredsjednik SDA i ministar raseljenih osoba i izbjeglica FBiH Edin Ramić na društvenim mrežama prokomentarisao je povlačenje Sebije Izetbegović koje je uslijedilo tek nakon što je potpredsjednik SDA Denis Zvizdić povukao svoju kandidaturu.

"I tako, odustala je Sebija Izetbegović kao uspješan menadžer KCUS-a, odustao je i Denis Zvizdić kao uspješan predsjedavajući u Vijeću ministara BiH. Ostali su oni koji ne odustaju, koji stolicu ne daju nikome i ni za šta, osim za drugu stolicu, od njih takvih upornih ćemo izabrati jednog, ili nećemo. Možda mi u stranci i hoćemo, ne znam kako će narod izabrati, na to zaboravljamo", naveo je Ramić.

Podsjećamo, potpredsjednik SDA i predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić povukao je svoju kandidaturu 18. maja nakon što je Predsjedništvo SDA odlučilo da kandidata za Predsjedništvo BiH bira tajnim glasanjem, a ne aklamacijom.

Zvizdić, koji je dobio najveći broj nominacija općinskih organizacija SDA, javno je izjavljivao kako smatra da je potrebno održati jedinstvo u stranci i ne dozvoliti da se stranačke kolege takmiče među sobom.