BiH
0

SDP predstavio kandidate za Općinu Bosanska Krupa

Klix.ba
Sa predstavljanja u Bosanskoj Krupi
Sa predstavljanja u Bosanskoj Krupi
U Velikoj sali Doma kulture u Bosanskoj Krupi, pred nekoliko stotina građana, članova i simpatizera, SDP je predstavio kandidate za listu Općinskog vijeća Bosanska Krupa, nosioca liste te kandidata za načelnika Općine Bosanska Krupa na predstojećim lokalnim izborima 7. oktobra.

Kandidat za načelnika Općine Bosanska Krupa je aktuelni načelnik Armin Halitović. Socijaldemokratska partija Bosanska Krupa, osim nosioca liste, Muhidina Šertovića, ima 26 kandidata za listu Općinskog vijeća računajući i Štrbac Gorana, predstavnika nacionalnih manjina. To su: Bećirević Zlatka, Mešić Edita, Ćehajić Hamdija, Štrbac Brankica, Džafić Adis, Kekić Šefik, Bešić Đemal, Arnautović Julijana, Srdić Dragoljub, Dupanović Adnan, Gerzić Husein, Haskić Mehmed, Kadić Alma, Adamović Jovo, Bešić Sulejman, Kabiljagić Amela, Šahinović Almir, Delalić Asim, Zjakić Daira, Mehić Elvis, Erdić Ismet, Memić Mirsada, Suljanović Faruk, Mustedanagić Asija i na posljednjem mjestu Suljić Suljo.

Bila je ovo prilika da se predstave kandidati, da prezentiraju svoj dosadašnji rad, ali i Plan rada koji će provoditi ukoliko dobiju povjerenje građana. Aktuelni načelnik i kandidat za načelnika Armin Halitović biračima je ponudio Plan "4PLUS4“ koji veoma koncizno sačinjava programe i projekte koje želi realizirati, odnosno viziju rada u mandatnom periodu 2012.- 2016. godine, a koja pretpostavlja nastavak onoga što je započeto u mandatnom periodu 2008.- 2012. godine sa osvrtom na postignute rezultate tokom posljednje četiri godine rada na poziciji Općinskog načelnika.

"Nastavak znači završavanje postojećih projekata, koji bi se u tom periodu stavili u kapacitete, kao i nove projekte neophodne za ravnomjeran razvoj općine Bosanska Krupa. Sigurni samo da sve ovo što je do sada urađeno, u narednom periodu, treba rezultirati značajnim povećanjem zaposlenih i uspostavom općine Bosanska Krupa kao značajnog centra proizvodne djelatnosti na području USK-a i BiH. Naravno, da bi ovaj ambiciozni, ali i neophodan razvojni Plan naše općine realizirali, neophodna je podrška, saradnja i dovoljna vjera da glasajući na izborima omogućite da zajedničkim snagama ovaj Plan učinimo našom stvarnošću“, istakao je Halitović.

Julijana Arnautović je u ime Foruma žena SDP Bosanska Krupa govorila o radu, ulozi žena u politici, izvanrednoj saradnji s Forumom mladih, te pozvala sve građane da izađu na lokalne izbore i svoj glas povjere predstavnicima Socijaldemokratske partije.

Nosilac liste, Muhidin Šertović, u svom se obraćanju osvrnuo na rad, zalaganje i uspjehe i stranke i načelnika Halitovića u proteklom periodu.

"Bosanska Krupa, iako su iza nas četiri teške godine, nijednu nije završila sa deficitom, punjenje budžeta bilo je zadovoljavajuće i za razliku od prethodnog mandata kada su budžeti bili veći i za 2,5 milona maraka urađeno je mnogo više. Općina Bosanska Krupa u zadnje četiri godine sigurno bilježi najbolje razvojne rezultate, infrastrukturno više ne zaostajemo ni za mnogo finansijski bogatijim općinama i finansijski je stabilnija od znatno većih općina, a za sve to velike zasluge imaju vijećnici u Općinskom vijeću Bosanska Krupa, članovi naše partije, članovi SDP-a i naravno načelnik Armin Halitović. Sve njegove ideje koje su rezultirale izvanrednim ekonomskim potezima, stabilnim budžetom, rješavanjem stečaja ŠIP Una, isplatom potraživanja zaboravljenim i prevarenim radnicima ove firme, formiranjem Poslovne zone Pilana i već započetim privrednim projektima unutar Pilane, stvaranjem uslova za privlačenje investitora, desecima kilometara obnovljenih i asfaltiranih puteva, novim vodovodima za više od 10.000 stanovnika, vijećnici su podržali, ponekad ih i obogatili svojim idejama i druge ubijedili da su takva rješenja u cilju napretka Bosanske Krupe“, naglasio je Šertović.

Na predstavljanje kandidata došlo je stotine građana iz svih dijelova općine.