Kandidat NSRB za općinsko vijeće
0

Hase Draganović poručio: Slušaj srce, spasi Bosansku Krupu

Klix.ba
Devetnaesti dan turneje autobusa Narodne stranke Radom za boljitak, Plava revolucija stigla je u Bosansku Krupu.

Boljitkovci ove općine predstavili su svoje kandidate za Općinsko vijeće Bosanska Krupa i srdačnom dobrodošlicom dočekali Plavu revoluciju koju prevodi predsjednik Narodne stranke Radom za boljitak i zastupnik u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Mladen Ivanković Lijanović, saopćeno je iz NSRB.

U gradu u kojem se u 20 metara nalaze katolička, pravoslavna i muslimanska bogomolja, dosadašnje loše politike koje su iznjedrili Plavu revoluciju kao revolt razornim i osionim politikama, motivirale su Boljitkovce Bosanske Krupe da se politički angažiraju i donesu rješenje nagomilanih problema, te podignu kvalitet života svojih sugrađana, stoji u saopćenju stranke.

U skladu sa strateškim programskim načelima Narodne stranke Radom za boljitak – spasiti radna mjesta, porodicu, dom i rodnu grudu, nosilac liste, prvi među jednakima na Boljitkovoj listi za Općinsko vijeće Bosanska Krupa Hase Draganović, iznio je jedan krupan problem Krupljana, a to je da ovaj grad još nema porodilište.

„Zalagat ćemo se da Bosanska Krupa konačno dobije porodilište i da se naša djeca ovdje rađaju, da se ne upisuju u matične knjige drugih općina gdje se rađaju. Želimo da pružimo našim mladim Krupljanima dobar ambijent za življenje od samog rođenja, jer očekujemo da će biti obrazovani, pošteni i vrijedni ljudi koji će doprinijeti boljitku naše Bosanske Krupe. Korištenjem i valjanom namjenom naših prirodnih resursa, zaposlit ćemo naše mlade i zadržati ih na svojoj rodnoj grudi. Bez obzira na tešku privrednu situaciju, Bosanska Krupa ima vanredna prirodna bogatstva. Krenimo od poljoprivrede.

Ako nećemo zasijati, ako nećemo preorati, bit ćemo ovisni o uvozu hrane i dalje osiromašiti naše stanovništvo. Mi se moramo u Bosanskoj Krupi okrenuti poljoprivredi, moramo pokrenuti šumariju, moramo ulagati u turizam, da ne dozvolimo da nam budu neiskorištena naša divna priroda kojoj se dive svi koji prođu našom Bosanskom Krupom.

I zato, pozivam sve građane naše općine da izađu na izbore 7. oktobra i daju povjerenje kandidatima Narodne stranke Radom za boljitak jer ćemo se mi, svim srcem zalagati za napredak, za bolji i ljepši život “Slušaj srce, spasi Bosansku Krupu“, poručio je prvi na Boljitkovoj listi za OV Bosanska Krupa Hase Draganović, nakon čega su kandidati Narodne stranke Radom za boljitak obišli spomenik palim borcima 51. slavne, viteške brigade u centru grada.