{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


"Boljitkovci spremni da preuzmu odgovornost u svoje ruke"

24.9.2012. u 14:03
0
0
"Boljitkovci spremni da preuzmu odgovornost u svoje ruke"
0
"Boljitkovci spremni da preuzmu odgovornost u svoje ruke"
Osamnaesti dan turneje Boljitkovog autobus stigao je u Bihać, administrativni, politički i kulturni centar Unsko-sanskog kantona.
Boljitkovi kandidati, na čelu sa predsjednikom Kantonalnog odbora Narodne stranke Radom za boljitak, ministrom unutrašnjih poslova USK i nosiocem liste Općinsko vijeće Bihać, Šefikom Smlatićem, organizirano su dočekali "Plavu revoluciju" koju predvodi predsjednik Narodne stranke Radom za boljitak i zastupnik u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Mladen Ivanković Lijanović.

"Obilazeći bihaćka naselja, opasana očaravajućom ljepotom rijeke Une, pozdravljajući svoje sugrađane sa kata Boljitkovog autobusa, kandidati Narodne stranke Radom za boljitak pokazali su snagu i prihvaćenost Plave revolucije, koja je i u Bihaću nastala kao revolt dosadašnjim lošim politikama", saopćeno je iz NSRB.

Kako s istakli, u skladu sa strateškim programskim načelima Plave revolucije - spasiti radna mjesta, porodice, dom i rodnu grudu, bihaćki Boljitkovci spremni su da preuzmu odgovornost u svoje ruke i da budu vijećnici svojih građana.

Nosilac Boljitkove liste za Općinsko vijeće Bihać Šefik Smlatić, predsjednik stranke Mladen Ivanković Lijanović i ostali bihaćki kandidati Narodne stranke Radom za boljitak obišli su spomenik na Spomen kompleks "Humci", te Fatihom i minutom šutnje odali počast poginulim borcima Bihaća svih konfesija, a potom obišli znamenitosti grada.

"Bihać je danas suočen sa velikim budžetskim deficitom, koji je rezultat lošeg budžetskog planiranja i lošeg predviđanja događanja na lokalnom i na širem regionalnom evropskom i globalnom nivou. To je teret koji treba da se savlada povećanjem izvora iz kojih se budžet puni, omogućavajući poslovnim subjektima bolji ambijent za jačanje njihovog poslovanja smanjenje troškova javne potrošnje, kako bi uravnotežili budžet.

Pod dva, izgradnja neprofitabilnih, nerentabilnih, političkih pogona i projekata je iza nas. Mi, i na lokalnom nivou moramo da tražimo novi prostor i ambijent, u kojem ćemo od obiteljskih gazdinstava, od vanrednih turističkih potencijala i postojećih kapaciteta koje Bihać ima, otvoriti nova radna mjesta za mlade i stvarati novih vrijednosti. Mi moramo ocijeniti šta su to realne mogućnosti jedne općine. Ne smijemo se zanositi iluzijama i dopustiti da jeftini populizam i dalje bude dio naše stvarnosti. Ako sve to posložimo, smatram da u Bihaću možemo donijeti prijeko potrebni boljitak kako bi promijenili sveukupnu sliku našeg grada i općine.

Ono što želim da poručim našim građanima je da kandidati Narodne stranke Radom za boljitak znaju da se suoče i sa najsloženijim situacijama, jer smo to do sada dokazali na svim nivoima, na kojima smo djelovali. Želim da pozovem sve birače općine Bihać da izađu na izbore i daju glas, sve jednom Boljitkovom kandidatu jer ćemo biti vijećnici građana, a ne stranaka. Nas neće pokolebati nikakvi pritisci, niti ćemo popustiti bilo kakvim ponudama koje za cilj nemaju, isključivo i samo interes građana.

Vjerujem da je vrijeme pokreta, velikih stranaka koje su kontrolirale sve poluge vlasti i društva iz uskih krugova iza nas, i da veća politička ponuda sigurno donosi kvalitet građanima i korist lokalnim sredinama. I zato poručujem – Slušajte srce, spasite na Bihać", kazao je nosilac Boljitkove liste za OV Bihać, predsjednik Kantonalnog odbora Narodne stranke Radom za boljitak Bihać i ministar unutrašnjih poslova u Vladi SK Šefik Smlatić.

Nakon Bihaća, karavan Plave revolucije Narodne stranke Radom za boljitak nastavlja put ka Bosanskoj Krupi.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: