Obećavaju nova radna mjesta
0

"Plava revolucija" u Gračanici i Srebreniku

Klix.ba
Nakon posjete kandidatima Narodne stranke Radom za boljitak za općinska vijeća Usore i Doboj-Juga, Boljitkov autobus šesti dan zvanične predizborne kampanje, koju svojim prisustvom uveličava predsjednik Boljitka, Mladen Ivanković Lijanović, nastavio svoj put prema Gračanici i Srebreniku.

U skladu s načelima Plave revolucije, kao i strateškim Boljitkovim opredjeljenjima – spasiti radna mjesta, dom, porodicu i rodnu grudu, nosilac Boljitkove liste za Općinsko vijeće Gračanica, Taib Terzić, istakao je osnovna programska usmjerenja gračaničkih Boljitkovaca.

"Na ovim izborima zastupamo program što bržeg zapošljavanja naših sugrađana, posebno mladih, razvoj sela i opstanak naših porodica. Posebnu pažnju ćemo, naravno, posvetiti zapošljavanju omladine kako bi dobili šansu i perspektivu ostanka u Gračanici. Pozivam sve žitelje naše općine, kao i cjelokupno građanstvo naše zemlje, da niko ne ostane pasivan, da ne kaže da ga izlazak na izbore ne zanima, nego da svi izađu i da glasaju za one za koje smatraju da im mogu donijeti više radnih mjesta, čišće ulice, bolju infrastrukturu, opremljenije i ljepše škole, uređenije parkove i uopće bolji ambijent za življenje. Što se tiče kandidata Narodne stranke Radom za boljitak, tu imaju izbor, da glasaju za mlade, perspektivne, odgovorne i obrazovane ljude i da slušaju srce i spase Gračanicu", poručio je kandidat za OV Gračanica, Taib Terzić.

Nakon Gračanice, Plava revolucija je svoj put nastavila ka Srebreniku. Kandidat za OV Srebrenik, Izudin Okić, poželjevši dobrodošlicu posadi Boljitkovog autobusa, iskazao je zadovoljstvo zbog dolaska Plave revolucije u Srebrenik, te naglasio da većinu Boljitkove liste čine mladi i visokoobrazovani kandidati.

"Mi smo sebi zacrtali da ostvarimo takve rezultate, kako bi u narednom mandatnom periodu od četiri godine ostvarili ciljeve kojim bi postali značajan politički faktor u kreiranju političke i ekonomske situacije u općini Srebrenik. Cilj je da pomognemo našim građanima u rješavanju nagomilanih problema. Posebno nas zanima zapošljavanje ogromnog broja visokoobrazovanih mladih ljudi, kako bi ih zadržali ovdje i osigurali da Srebrenik ne ostane bez svog podmlatka, bez kojih je sav trud za oplemenjivanje naše lokalne sredine uzaludan. Apelujem na sve građane da izađu na izbore 7. oktobra, daju povjerenje Boljitkovim kandidatima, a mi smo tu da to opravdanje i opravdamo. Poručujem im da sušaju srce i spase Srebrenik", kazao je kandidat za OV Srebrenik Izudin Okić.

          Plava revolucija Boljitkovim autobusom, sedmog dana zvanične predizborne kampanje, nastavlja svoj put prema Gradačcu, Odžaku, Modriči i Domaljevicu, koje su među 87 općina gdje Narodna stranka Radom za boljitak ima istaknute svoje kandidate, saopćeno je iz ove stranke.