BiH
0

Radom za boljitak: Plava revolucija zahvatila cijelu Bosnu i Hercegovinu

Klix.ba
U skladu sa strateškim programskim načelima Narodne stranke Radom za boljitak, baziranim na četiri ključne teme za koje su građani u ovom trenutku najzainteresovaniji, a to su spasiti radno mjesto, dom, rodnu grudu i porodicu, Plava revolucija, nastala kao revolt dosadašnjim lošim politikama, Boljitkovim autobusom obišla je 63 općine u BiH, prešavši oko 6.000 kilometara, na čelu sa predsjednikom Narodne stranke Radom za boljitak i zastupnikom u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH, Mladenom Ivankovićem Lijanovićem.

Cilj je ispunjen - prenijeti poruke što većem broju građana i upoznati ih sa Boljitkovim kandidatima, u skladu sa našim motom "Slušaj srce, spasi svoje".

"Svuda gdje se pojavila Boljitkovim autobusom, Plava revolucija je mamila osmijehe na licima građana. A Bosna i Hercegovina jednostavno plijeni svojom neiskvarenom ljepotom. Stoljetne šume, čist vazduh, kristalne rijeke i krajolici vrijedni divljenja, jedino je što daje energiju, želju za životom i nadu da ćemo uz Plavu revoluciju ipak dobiti i ovu tešku bitku za egzistencijalni i duhovni opstanak", navodi se u saopćenju ove stranke.

"Narodna stranka Radom za boljitak tokom jedanaest godina postojanja zalagala se za sve problematike svojih građana i pružala im iskrenu podršku u rješavanju istih. Boljitak, samo uz podršku građana koja nam je neophodna i dalje će nastaviti sa sprovođenjem programa koji su jedini izlaz iz svih loših situacija nastalih vođenjem pogrešnih politika tokom proteklog perioda. Ističući u prvi plan ostanak i zapošljavanje mladih, stvaranje uslova da ostanu svoji na svome, da budu ponosni na svoju rodnu grudu u kojoj će dostojanstveno živjeti od svog rada i zasnivati porodice, rađati djecu, građani koje je obišla Boljitkova Plava revolucija ponudila im je opciju da glasaju za ljude iz naroda koji iz njega potiču. Da glasaju za one koji se brinu o mladima, oni koji žele svoje sredine da izvuku iz višedecenijske stagnacije i depopulacije, mlade i obrazovane ljude, ali i one starije koji pamte neka sretnija i bogatija vremena i koji nesretni usud svojih sredina poznaju do tančina", poručio je predsjednik Narodne stranke Radom za boljitak, Mladen Ivanković Lijanović, te dodao: "Umjesto nerealnih obećanja, autobus Plave revolucije pronosio je glas da je kucnuo zadnji čas za spas naših građana. Ovim putem pozivam sve građane u cijeloj BiH da izađu na predstojeće Lokalne izbore, 7. oktobra i da sami odluče o svojoj sudbini, da ne dozvole onima koji su proteklih godina gradili društvo na lošim politikama da opet kroje njihovu sudbinu. Još uvijek nije kasno, ukrcajte se u karavan Plave revolucije, pružite šansu mladim naraštajima i pođite sa nama u bolje sutra. Dragi građani i prijatelji, 7. oktobra poslušajte svoje srce i spasite svoje."