BiH
0

FOTO / Masovna podrška Plavoj revoluciji u Zenici

Klix.ba
Plava revolucija Narodne stranke Radom za boljitak jučer u Zenici na predizbornom skupu pred punim platoom okupljenih građana ispred Željezničke stanice pokazala je snagu veću nego ikada do sada i dokazala da se samo poštenim radom i zalaganjem za boljitak građana može dobiti i njihovo povjerenje i iskrena podrška, navode iz ove stranke.

Okupljene građane, članove i simpatizere Boljitka u Zenici, koji su prepoznali program Narodne stranke Radom za boljitak, kao jedini istinski, koji ih može izvesti u bolje sutra, svojim prisustvom obradovao je i Boljitkov predsjednik i zastupnik u PD Parlamenta BiH, Mladen Ivanković Lijanović.

"Sve ove godine Narodna stranka Radom za boljitak zalagala se za problematiku običnog čovjeka i pružala mu podršku u rješavanju egzistencijalnih pitanja, i ja se zahvaljujem vama, dragi građani na dosadašnjoj podršci. Samo uz vašu podršku Narodna stranka Radom za boljitak može nastaviti da sprovodi svoj program, koji je jedini izlaz iz sadašnje situacije, nastale zbog pogrešnih politika svih ovih godina. Upravo kao revolt tim lošim politikama, nastala je Plava revolucija koja ovdje i u Zenici i ostalim općinama Zeničko-dobojskog kantona iz dana u dan dobija na snazi. Boljitak u Zenici želi imati društvo mladih, obrazovanih i pametnih ljudi koji neće napuštati svoj dom, svoju rodnu grudu. Omogućit ćemo im da se zaposle i tako stvaraju ambijent da ostanu u svojoj Zenici. Mladost Zenice, Zeničko-dobojskog kantona i u cijeloj BiH, mora biti nosilac pozitivnih političkih promjena, i zato ovim putem pozivam sve Zeničanke i zeničane, sve građane Zeničko-dobojskog kantona i cijele BiH da izađu na izbore 7. oktobra, da daju glas Narodne stranke Radom za boljitak, da ne dozvole da neko drugi odlučuje u njihovo ime i o njihovoj sudbini. Još nije kasno. Ukrcajte se na karavan Plave revolucije, pružite šansu mladima", poručio je predsjednik Narodne stranke Radom za boljitak i zastupnik u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Mladen Ivanković Lijanović.

Predsjednik Mladih za boljitak i ministar poljoprivrede vodoprivrede i šumarstva u Vladi Zeničko-dobojskog kantona Bojan Bošnjak, kazao je kako može potvrditi i posvjedočiti da Boljitak ima prostora za sve one koji svojim radom, zalaganjem žele postati dio tima koji može da donese promjene.

"Svih 11 godina postojanja, Narodnu stranku Radom za boljitak karakteriše bespoštedna borba za boljitak običnog čovjeka i zaštitu domaće ekonomije. Plava revolucija nije zaobišla ni općine Zeničko-dobojskog kantona u namjeri da Boljitkove kandidate isprati na putu prijeko potrebnih promjena. Naši kandidati postali su svjesni važnosti svoje odgovornosti. Nisu se odlučili da trate vrijeme, samo nijemo upirući prstom u nagomilane probleme, nego su svoju snagu, kreativnost i intelekt usmjerili ka rješavanju svih egzistencijalnih poteškoća koje tište naše građane. Tu leži njihova najveća snaga. Dragi građani, poslušajte svoje srce, pružite šansu mladima i spasite naš Zeničko-dobojski kanton", poručio je prisutnima Bojan Bošnjak, navodi se u saopćenju za javnost.