Komentari (347)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Najbolje nam je da ucimo samo strane jezike posto nam od ovih nasih jezika moze biti samo gore nikako bolje
Njemacki pod br.1,engleski ce se usput nauciti
Za ovu Prlićku bi učio i bušmanski.
PRIKAŽI ODGOVORE (10)
Raspisite vi nama referendum u kome bi da izadjemo iz torova i stvorimo gradjansku drzavu to jest drzavu Bosanaca i Hercegovaca u koj ce se sluzbeno uciti Bosanski jezik i da izadjemo iz ove agonije vec jednom. Neka se zove i jezik naroda u BiH ili la la land jezik ,svejedno se ne razumijemo na tim silnim jezicima zato 1 sluzbeni pa nek se zove kako hoce.
@ServiTurskiKmetovi Pita ZDP - Dzano po Romale? :D
Sto bi bio hrvatski ako zivis u Bosni i Hercegovini? Kako se u Hrvatskoj uci hrvatski u bosni ce se uciti bosanski. Ni hrvatski muslimani u hrvatskoj nemaju pravo da uce bosanski jezik tamo. Tako da...... o cemu pricamo?!
PRIKAŽI ODGOVORE (9)
ova lana prlić ima te genocidne gene, koje ju tjeraju da ništi sve što je bosansko
ova lana prlić ima te genocidne gene, koje ju tjeraju da ništi sve što je bosansko
hebote led jesi obsjednut!
@tabascopro Ima okp
PA ZNA SE JEDNA JE DRZAVA BIH I NJEN JEZIK SE TREBA ZVATI PO NAZIVU DRZAVE kao sto je u Srbiji srbski u Hrvatskoj hrvatski u Sloveniji slovenacki itd itd.Dosta vise supljih prica oko ovog od retardiranih politicara
@DrvenaStolica Ali ne može više taj hegemonizam nisa čije strane. spustiti loptu, nije cela BiH bošnjačka bio je rat nađite zajednički jezik
i u Švicarskoj ili Belgiji je jedana država pa imaš više službenih jezika! Šta misliš da u BiH svi trebaju Hercegovački pričati?
Ne znam sto oni dizu glas
Nema tu hljeba
Najs pusi
dok nama brane Bosanski u kamenjarskim i sumskim kantonima , vi hocete zajednici ?
svjedno, isti jezik, sve je to Srpski po Vuku Karadžiću. Što vam smeta pa vidite da Vuk ima tursko prezime
@KrajisnikPrgavi o cemu pricas nepismeni prgavi cheto ...srpski jezik nastao iz Bosanskog i Turskog ...
A da se mozda zove maternji jezik u skoli a kuci ga zovite kako hocete.
zove se bosanski, u čemu je problem. vjekovima se učio, i sada neprijatelji bosne spinovima hoće da zbune ljude kao što si ti. ccc
Kome vi ovo predlažete, kome molim vas? Bošnjacima koji bi na ovo pristali? U Mostaru vi ovo pričate, u Mostaru i to neka Prlićka.
Trebaju se izučavati sva tri jezika naroda u BiH i oba pisma jer u tome je bogastvo BiH, u različitosti. Poznavanje različitosti bosanskog, hrvatskog te srpskog jezika, kao i poznavanje ćirilice kako i latinice će samo dovoditi prema jačanju sposobnosti našeg društva na balkanu. Sviđa mi se ova ideja!
Nema tu neke razlike
@Kapelan Nema među nama koji smo sve ovo učili u našim školama. Otiđi u Zagreb, Split, Rijeku - iznenadio bi se kad bi uočio koliko stanovnika ne znaju čitati ćirilicu. Nikad ne znaš kada ti može zatrebati to pismo, gledaj to malo sa poslovne strane i sa strane intelektualnog bogastva. Isto tako i sa jezicima, nema neke velike razlike u međusobnom razumjevanju ali u hrvatskom jeziku postoji mnogo riječi koje nisu "popularne" odnosno specifične su za hrvatski jezik.
PRIKAŽI ODGOVORE (3)
U BiH bi se trebao uciti bosanski ali ovdje svako trazi neka prava, a nema para, morala, ni obraza jer i to je BiH
@otkos Vjerujem da je tako, slažem se sa svim. Ali je bosanski jezik politčka i naconalna potreba Bošnjaka, a demokratija u 21 vijeku to omogućuje svakome. Prvi sam za to da oni svoj jezik ne zovu srpskim. Neka ga razvijaju i neka ga prema sebi usmjeravaju i mijenjaju. Ali ne. Šta vam fali, poput Hrvata, da svoj jezik oblikujete i da se, ako bude sreće, jednog dana zaista ne razumijemo, a ne ovako, em nećete da ga nazovete prema sebi, em biste i Srbima nametali. Čemu?
ajmo učiti svi hercegovački? BiH je višenacionalna država, sa tri naroda tri jezika tri kulture, ako to ne želiš poštovati ti želiš raspad BiH
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Objavimo RAT svim političarima!!!
hocemo i to hdz-u , snsd-u , sds-u ....
Zašto se ne predlaže bosansko Hercegovački jezik? Konstantno svi radite na razdvajanju svjesno ili ne svjesno Kad svi budemo Bosanci i Hercegovci onako od srca nacionalno možemo očekivati mali napredak. Do tada nas nema na mapi
Da bi svi bila Bosnaci i Hercegovci onako od srca svi moramo voljeti BiH, a da bi ju volili moramo se svi međusobno poštovati ne namečati svoj jezik drugima, ne birati predstavnike drugima, itd.
Jeb o vam jezik majku svima, dajte nam posao pick a vam materina. Bavite se nekim stvarima od koji narod nema nista nego tenzije itd...dajte nam konkretno nesto, izbacite ove uhljebe sto ih iz familije po cetvero rade u drzavnim firmama,zamijenite to sa ovima sto ne rade. Pu glodavci
Ti bi 4 doktora izbacio iz bolnice i da budu trgovci? To je korisnije?
komunjaro smrdljva , ne branis nas casni Bosanski jezik ..je li se jezis na sve sto je Bosansko , a ?
Vidim i njima dosadno. Zasto bi neki Srbin ucio hrvatski ili bosanski, tako i obrnuto. Hocete svoj jezik, dobili ste i to ovom ludilu od drustva, pa ne valja. Standardizujte, pisite, govorite na svojim jezicima, srpski ostavite miru.