|

SDP pozvao SDA i HDZ da riješe pitanje Mostara

SDP pozvao SDA i HDZ da riješe pitanje Mostara
1
F
FENA
5.12.2015. u 17:28
35
komentara
1

dijeljenja
SDP pozvao SDA i HDZ da riješe pitanje Mostara Foto: Arhiv/Klix.ba
Reaktiviranje teme Mostara kao glavnog grada FBiH na zadnjem sastanku lidera Stranke demokratske akcije (SDA) i Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) nastavak je neodgovornog ponašanja onih koji su dužni osigurati održavanje izbora u Mostaru i funkcionalne gradske institucije, navodi u sopćenju Socijaldemokratska partija (SDP) BiH.
Iz SDP-a su pozvali SDA i HDZ da se nađu rješenje za pitanje Mostara i omoguće da na lokalnim izborima vrate institucije koje će ga ponovo učiniti normalnim gradom.

Mišljenja su, kako se kaže u saopćenju, da federalni nivo vlasti ima dovoljno mehanizama i u sadašnjim ustavnim okvirima da potpunim preseljenjem ministarstava sa sjedištem u Mostaru, te putem drugih nadležnosti pomogne razvoju Mostara ukoliko za to postoji politička volja.

"Ovakav potez bi imao djelomično opravdanje kada bi zaista i postojala volja tih istih lidera da reduciraju administraciju prethodnim ukidanjem kantona. Sve drugo je samo težnja za bjesomučnim trošenjem novca poreskih obveznika i upošljavanje dodatnih stranačkih kadrova", saopćio je Centar za informisanje SDP-a BiH.
Prijavi grešku


Komentari (35)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...