Komentari (86)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Umanjiti reket koji drzava puca za doprinose i osiguranja radnika, a za tu razliku im povecati plate. Nema druge.
Morat ćemo mu puknut reket
hoce klinac moj, idu lagano fiskalne kase nove i novi nameti :)
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
A ko će zaraditi taj novac.
Ko ne može toliko da isplati radniku nek zatvori, ne mora svako bit direktor
Najbolje je biti uspjesan biznismen, vozat dva Mercedesa, a kukat kako su nameti veliki i kako ne mogu radnicima isplatiti ni pisljivih 750 maraka
A političarima maximalna 1000..Baš realno,makar dok se ne ukinu barem svi kantoni i ogromna administracija koja ide preko tereta realnog sektora
OK ali koji su ovo ublehasi osim sto ne doprinose budjetu nista i ne rade nista i kad su pozicija muljaju isto i gore a sad bi 750KM to Vam je prebac.loptice poziciji ili pilit.karindjanje a obican puk ce da glaba motku ... oni su u parlamentima da li kompenzac.ili sa malom podrskom ali boli ih sve neka stvar
Ja ne znam moze li SDP dublje da padne pod vodstvom Niksica koji ulazi sa kompenzacione liste, toliko su nisko spali da u opcini centar gdje su vladali do 2016 godine of psolije rata, na zadnjim izborima 2000+ glasova. Hej 2000 glasova u opcini Centar. Daleko iza NiP SDA, NS. Znaci postali su lokalna stranka i sluze Dini za ova saopxenja protiv SDA. Ljudi uozbiljite se, treba nam jak SDP kao zdrava ljevica. Morate se ocistiti od Niksica.
Dokle će ovaj uhljeb živiti k'o parazit. Da li je ikad išta zaradio novca a da nije džabnica. Fuj.
Ne sekiram se za poslodavce, oni sebi sami smanje poreze i doprinose tako sto pola daju u koverti.
NE RISE SDP BAGRO
Bolje bi bilo da je SDP-e inicirao da se parlamentarcima smanji plaća i benefiti....šuplja demagogija drugova iz SDP-a.
...pa to je vec neko bio predlozio i "drug" Masic i njegove kolege su bili suzdrzani,odnosno nisu bili za taj prijedlog.
SDP ateisti i SDA muslimani ko je veći lopov?
Privatnik će zato uvesti 12-to časovno radno vrijeme i ukinuti nedjelje neredne i šta se postiglo.
Najpoštenije bi bilo odrediti fiksnu platu u cijeloj BiH od 1000 KM od čistačice do predsjedništva
Pametan si na daleko ...odavno nisam čuo veću glupost...znači po tvome onaj ko se školovao tolike godine treba imati istu platu kao i neko ko ima samo 8 razreda...samo se u jednom slažemo a to je da bi čistačica trebala imati minimalnu platu od 1000 km.
Svaka čast na prijedlogu, podržavam apsolutno. Čistačice su poštenije od ovih u foteljama, puno više rade, a i obrazovanije su od nekih u foteljama. Jer ovi u foteljama da su išta čitali i učili ne bi bili lopovi. I čistačicama obezbijediti bolje uslove za rad i obrok više.
Nećemo putne karte za Grass imamo bicikla!
Sad će te sve razvaliti zbog problema ko je predlozio povećanje min.plate SDA ili SDP
Koliko radite trebali bi vi plaćati državi...
Ma zaokruzite na milju,na to sa narod lozi,tako se dobivaju izbori..a sto nema nista od toga,koga briga.
Taman 750 KM ! 300 STAN 150 REZIJE 300 KM HRANE Svaki dan znaci dvije pastete hljeb i jogurt ! MRS EBEM VAM MAJKU!