|

SDP neće učestvovati u izvršnoj vlasti u FBiH

SDP neće učestvovati u izvršnoj vlasti u FBiH
1
Klix.ba
27.1.2015. u 17:31
41
komentara
1

dijeljenja
1/10 Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
2/10 Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
3/10 Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
4/10 Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
5/10 Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
6/10 Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
7/10 Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
8/10 Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
9/10 Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
10/10 Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
Na današnjoj sjednici Predsjedništva Socijaldemokratske partije BiH članovi Predsjedništva su još jednom ponovili stav da kadrovi SDP BiH neće činiti izvršnu vlast u Federaciji BiH te da neće predložiti svog kandidata za potpredsjednika većeg bh. entiteta, saopćeno je iz ove stranke.
"Na sjednici je izrečen stav da je SDP BiH svjestan svoje pozicije, ali je još svjesniji pozicije stranaka koje čine nove parlamentarnu većinu, pa je očekivano da te stranke na sebe preuzmu punu odgovornost i priznaju da nisu u stanju formirati vlast prema Ustavu i zakonima FBiH", istaknuto je.

Ipak, navode iz SDP-a, oni kao odgovorna stranka neće dozvoliti da dođe do blokade formiranja vlasti te će, u skladu sa odlukama organa partije, pomoći u njenom formiranju.

"Međutim, treba naglasiti da SDP BiH do jučer nije dobila nijedan zvaničan poziv za pokušaj pronalaženja rješenja koji će odblokirati proces uspostave vlasti. Prvi zvaničan poziv je rezultirao današnjim sastankom čelnika SDP BiH, SDA i DF, a rezultati tog sastanka bit će predstavljeni i razmatrani od članova Glavnog odbora SDP BiH na sjednici 31. januara u Tuzli, koji će donijeti definitivan stav o formiranju vlasti u FBiH", saopćeno je iz Centra za informisanje SDP BiH.
Prijavi grešku


Komentari (41)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...