{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


"SDP neće razgovarati o isključivoj raspodjeli fotelja"

F
22.12.2010. u 19:27
0
46
"SDP neće razgovarati o isključivoj raspodjeli fotelja"
0
"SDP neće razgovarati o isključivoj raspodjeli fotelja"
Damir Mašić
Socijaldemokratska partija BiH (SDP) se ne osjeća isključivo bošnjačkom strankom, kazao je večeras u izjavi za Fenu Damir Mašić, glasnogovornik SDP-a, komentirajući današnji sastanak SNSD-a, SDS-a, HDZ-a BiH i HDZ-a 1990, nakon kojeg je Milorad Dodik, predsjednik SNSD-a, kazao između ostalog da je SDP bošnjačka politička stranka.
"Predstavnici SDP-a nisu učestvovali ili razgovarali o bilo čemu što se odnosi isključivo na raspodjelu funkcija, fotelja ili plijena", dodao je Mašić, ističući da bi SDP prije svega želio vidjeti dokument o kojem su se ovi blokovi usaglasili.

Poručio je i da SDP može razgovarati o platformi koju su potpisali SDP, Stranka demokratske akcije (SDA), Narodna stranka Radom za boljitak (NSRzB) i Hrvatska stranka prava (HSP) BiH, ili o nekom drugom predloženom dokumentu, a takvih dokumenata za sada nema.

SDP će samo razgovarati o programu nekih blokova, ali ne i o isključivoj raspodjelu funkcija, potcrtao je Mašić.

Savez nezavisnih socijaldemokrata (SNSD), Srpska demokratska stranka (SDS), Hrvatska demokratska zajednica (HDZ) BiH i Hrvatska demokratska zajednica 1990 održali su danas sastanak u Mostaru na kojem su predstavnici tih stranaka razgovarali o zajedničkim ciljevima.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: