{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Kakav papir su dogovorili lideri nacionalnih blokova?

S
23.12.2010. u 16:35
0
76
Kakav papir su dogovorili lideri nacionalnih blokova?
0
Kakav papir su dogovorili lideri nacionalnih blokova?
SDP: Za produktivnu diskusiju o sadržaju Platforme
Socijaldemokratska partija BiH je bosanskohercegovačka partija, a to znači i bošnjačka i srpska i hrvatska, te se stoga neće odazvati pozivu dva takozvana nacionalna bloka na sastanak bez dnevnog reda i platforme, saopćeno je iz ove partije nakon poziva koje su iz Mostara uputili predstavnici SNSD-a, SDS-a, HDZ-a BiH i HDZ-a 1990.
Predstavnici SDP-a nisu niti će učestvovati i razgovarati o bilo čemu što se odnosi isključivo na raspodjelu funkcija i fotelja, kao ni sudjelovati u bilo kojem ekskluzivno nacionalnom bloku, saopćeno je.

"SDP, SDA, NSRZB i HSP su potpisali programsku Platformu koja je osnov budućeg djelovanja ovih stranaka. Platforma je otvorena i za druge političke subjekte i mi smo spremni na produktivnu diskusiju o njenom sadržaju. S druge strane, ako neka druga stranka ili politički blok ponudi bilo kakav programski dokument, stranke potpisnice platforme su spremne izjasniti se i razgovarati o tome dokumentu kao osnovi za pokretanje zemlje na ubrzanom euroatlanskom putu", istaknuto je u saopćenju SDP-a.

U ovoj stranci prije svega žele vidjeti bilo koji dokument o kojem su se drugi blokovi usaglasili. Međutim, SDP nije spreman na bilo kakve sastanke čija tema nije konkrentan programski sadržaj i mjere za rješavanje problema običnog čovjeka.

"Koliko se istinski zalaže za legitimitet bilo kojeg naroda u BiH SNSD je najbolje pokazao probiranjem Bošnjaka u Vladi RS-a isključivo po vlastitoj mjeri, te današnjim odbijanjem usaglašenog prijedloga kluba Bošnjaka za Predsjedavajućeg Vijeća naroda RS-a. 11. januara je u Parlamentu BiH zakazan sastanak predstavnika svih parlamentarnih političkih partija i to je za sada jedini sastanak na koji će se SDP sigurno odazvati", navodi se na kraju saopćenja za javnost.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: