{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Kakav papir su dogovorili lideri nacionalnih blokova?

S
23.12.2010. u 16:35
0
76
Kakav papir su dogovorili lideri nacionalnih blokova?
0
Kakav papir su dogovorili lideri nacionalnih blokova?
SDP: Za produktivnu diskusiju o sadržaju Platforme
Socijaldemokratska partija BiH je bosanskohercegovačka partija, a to znači i bošnjačka i srpska i hrvatska, te se stoga neće odazvati pozivu dva takozvana nacionalna bloka na sastanak bez dnevnog reda i platforme, saopćeno je iz ove partije nakon poziva koje su iz Mostara uputili predstavnici SNSD-a, SDS-a, HDZ-a BiH i HDZ-a 1990.
Predstavnici SDP-a nisu niti će učestvovati i razgovarati o bilo čemu što se odnosi isključivo na raspodjelu funkcija i fotelja, kao ni sudjelovati u bilo kojem ekskluzivno nacionalnom bloku, saopćeno je.

"SDP, SDA, NSRZB i HSP su potpisali programsku Platformu koja je osnov budućeg djelovanja ovih stranaka. Platforma je otvorena i za druge političke subjekte i mi smo spremni na produktivnu diskusiju o njenom sadržaju. S druge strane, ako neka druga stranka ili politički blok ponudi bilo kakav programski dokument, stranke potpisnice platforme su spremne izjasniti se i razgovarati o tome dokumentu kao osnovi za pokretanje zemlje na ubrzanom euroatlanskom putu", istaknuto je u saopćenju SDP-a.

U ovoj stranci prije svega žele vidjeti bilo koji dokument o kojem su se drugi blokovi usaglasili. Međutim, SDP nije spreman na bilo kakve sastanke čija tema nije konkrentan programski sadržaj i mjere za rješavanje problema običnog čovjeka.

"Koliko se istinski zalaže za legitimitet bilo kojeg naroda u BiH SNSD je najbolje pokazao probiranjem Bošnjaka u Vladi RS-a isključivo po vlastitoj mjeri, te današnjim odbijanjem usaglašenog prijedloga kluba Bošnjaka za Predsjedavajućeg Vijeća naroda RS-a. 11. januara je u Parlamentu BiH zakazan sastanak predstavnika svih parlamentarnih političkih partija i to je za sada jedini sastanak na koji će se SDP sigurno odazvati", navodi se na kraju saopćenja za javnost.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: