"Stranački interesi"
70

SDP ne želi gradnju benzinskih pumpi na Dobrinji

Klix.ba
Foto: E. H./Klix.ba
Foto: E. H./Klix.ba
Klub vijećnika SDP BiH uputio je zahtjev da se na narednoj sjednici Opštinskog vijeća Novi Grad Sarajevo ponovno razmatra prijedlog Programa uređenja građevinskog zemljišta za 2018. godinu u kojem bi bile izostavljene ranije planirane izgradnje dvije benzinske pumpe na području Dobrinje.

"U posljednje vrijeme, veliki broj stanovnika Dobrinje je izrazio svoje negodovanje zbog planirane gradnje benzinskih pumpi kao i činjenice da o svemu prethodno niti su bili upoznati niti je traženo njihovo mišljenje. Posebno je zabrinjavajuća činjenica da se sve više u potpunosti zanemaruje mišljenje i potrebe stanovnika Novog Grada Sarajevo i da se sve aktivnosti vode u cilju ličnih i stranačkih interesa SDA, pa čak i kada se zdravlje građana dovodi u pitanje", kažu iz SDP-a.

Podsjećamo, Klub vijećnika SDP BiH je i ranije iznio svoje protivljenje izgradnji novih benzinskih pumpi na Dobrinji.

Na aprilskoj sjednici Opštinskog vijeća Novi Grad Sarajevo u sklopu uređenja gradskog građevinskog zemljišta usvojena je odluka o izgradnji dvije benzinske pumpe na području Dobrinje i to u okviru naselja Dobrinja 1 i Dobrinja 5, na XII i X transferzali.

Opravdanost izgradnje pumpi SDP ne vidi u argumentaciji o nedostatku istih budući da se u radijusu od svega jednog kilometra nalazi šest benzinskih pumpi.