Komentari (84)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
NAJVISE SU NAM KRIVI SAUDIJCI OVI STO SE VOZE "SAUDIJEM"
ko je ove uhljene ista pitao?
BiH NE SMIJE VISE BITI TAOC TRI NARODA, VEC SLOBODNA DRZAVA SVIH NJENIH GRADJANA.
Evropski sud za ljudska prava,ocekuje da ce se bez daljeg odgadzanja uspostaviti demokratsko uredzenje u BiH.Sud smatra da je doslo vrijeme za politicki sistem u BiH koji ce svakom GRADJANINU osigurati pravo da se kandidira na izborima, bez diskriminacije po osnovu etnicke pripadnosti i bez davanja posebnih prava konstitutivnim narodima.
Sejdic, Finci, Zornic i drugi su tuzili BiH, Evropskom sudu za ljudska prava u Strazburu,jer im je onemoguceno kandidiranje za Dom naroda i Predsjednistvo BiH kao gradjanima i pripadnicima iz reda"ostalih".Sud je donio presudu u nihovu korist,u kojoj odredjuje da"konstitutivne narode treba ukinuti.To je jedan od uslova da BiH udje u EU.
Princip "konstitutivnih naroda"vodi porijeklo iz sovjetske pravno,politicke prakse,i u potpunoj je suprotnosti sa demokratskim vrijednostima EU.
Ne veći nego legitimni...a legitiman je onaj koji je dobio glasove svog naroda a ne da je izabran glasovima drugog naroda...jer kako i ime kaže radi se o domovima naroda a ne domovima građana...Jel sad jasno
Sto se tice Bosnja, pametni i obrazovani Bosnjaci se predstave kao 'Bosanci' i dan danas - a SDA talibani se predstave kao Bosnjaci. Sto se tice Srba iz BiH, ne znam jer ih ne poznajem.. sto se tice Hrvata iz BiH, obicno skutori, obrazovani ili ne, se predstave kao Hrvati dok Hrvati iz ostalih dijelova se predstave obicno kao BH Hrvati.. i inace Hrvat iz Sarajeva rijetko ce namjerno reci tisuca ili kava dok skutori su iztrenirani iz malih nogu da govore kao pravi hrvati.
mjeri se po tome ako si vlan vladajucih nacionalistickih stranaka hdz sda i snsd onda si ti pravi bosnjak hrvat ili srbin ostalo je sve laz po njihovom misljenju a oni (dodik covic i izetbegovic) su najveca laz i prevara ljudskog roda
Dragan Covic je ne priznaje hrvate iz Sarajeva, Tuzle, Orasja..prema njemu pravi hrvat moze biti jedino pripadnik HDZ BiH.
Kakvi Bošnjaci pa valjda muslimani,naziv Bošnjak je izmišljen prije par godina
Ivan Franjo Jukic
Možda da pročitate Ustav, sigurno bi vam puno toga jasnije bilo. Ovako samo bezveze laprdate i brukate se.
@drugPero A pride imaš još dvije kategorije.
Gledaj ubleha, slikali ih odozdo da izgledaju veci, fali Đasmin Tuzlanski i njegova sinergija 😘
skup karijerista...sve direktor do direktora, hahah na racun postenih gradjana, sto se neko u privredi od doticnih nije dokazao?
Kad će te se početi mjeriti po dobrim djelima? ... napedovati u korist naroda i drzave u kojoj zivite svi skupa...
Sve je to SPIN hdz i snsd koji ima za cilj pretvaranje drzave u privatni kartel dvije stranke ali i trece bosnjacke ko hoce a zna se ko je to i rado prihvata ...
Najveci bosnjak,srbin,hrvat je onaj koji velica svoje "junake" iz ovog ili onog vremena. Tako je od '91...