{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


SDP: Krajnje je vrijeme da se parlamentarna većina uozbilji

5.5.2015. u 16:13
0
17
SDP: Krajnje je vrijeme da se parlamentarna većina uozbilji
0
SDP: Krajnje je vrijeme da se parlamentarna većina uozbilji
U Sarajevu je danas održana sjednica Predsjedništva Socijaldemokratske partije Bosne i Hercegovine na kojoj je donesena Odluka o raspisivanju izbora u općinskim/gradskim i kantonalnim/regionalnim organizacijama SDP-a.
Prvi put u našoj zemlji, kada su u pitanju politički subjekti, izbori će biti održani po principu jedan član jedan glas.

Ovim sistemom SDP visoko podiže demokratsku ljestvicu u Bosni i Hercegovini i očekuje i od ostalih političkih subjekata da krenu istim putem, saopćeno je iz press službe stranke.

Članovi Predsjedništva SDP BiH su informisani o održavanju konstituirajuće sjednice Centralne izborne komisije SDP BiH, donešenim odlukama i dinamikom predizbornog unutarstranačkog procesa.

Također, na današnjoj sjednici usvojena su i Pravila o predsjedničkim debatama za lokalne izbore u SDP BiH čiji je isključivi cilj da svim kandidatima pruži jednak tretman u kampanji i promociji.

S obzirom na trenutno stanje u zemlji, Predsjedništvo SDP-a je pozvalo Vijeće ministara BiH da hitno i bez odlaganja izađe u javnost sa konkretnim planom reformi na koje su se obavezali, između ostalog i izjavom Predsjedništva BiH o evropskom putu usvojenom u oba doma Parlamenta Bosne i Hercegovine.

Predsjedništvo SDP-a izražava zabrinutost zbog izvjesne blokade u radu izvršne i zakonodavne vlasti u Federaciji BiH, odnosno Vlade i Parlamenta FBiH imajući u vidu da su od konstituisanja vlasti do danas održane samo dvije sjednice vlade i niti jedna sjednica Parlamenta FBiH što je u potpunosti neprihvatljivo.

Nedopustiva je i činjenica da će u junu mjesecu biti tačno godinu dana kako Parlament Federacije nije usvojio niti jedan zakon, iako je preko stotinu bilo upućeno u parlamentarnu proceduru. Krajnje je vrijeme da se parlamentarna većina uozbilji i prestane sa evidentnim blokadama izvršnih, a posebno zakonodavnih organa u našoj zemlji, navodi se u saopćenju Socijaldemokratske partije Bosne i Hercegovine.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: