{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


SDP BiH: Postoji kvalifikovana većina za rekonstrukciju vlasti

S
3.7.2012. u 19:44
3
15
SDP BiH: Postoji kvalifikovana većina za rekonstrukciju vlasti
3
SDP BiH: Postoji kvalifikovana većina za rekonstrukciju vlasti
Predsjedništvo SDP-a BiH pozvalo je danas SDA i predsjednika Federacije BiH (FBiH) Živka Budimira da prestanu sa "nezakonitim i neustavnim pokušajima opstrukcije u procesu rekonstrukcije vlasti", s obzirom da je evidentno da postoji kvalifikovana većina u oba doma parlamenta BiH i FBiH koja želi u demokratskoj, ustavnoj i zakonitoj proceduri završiti rekonstrukciju.
"Apsurdno je da gospodin Budimir, nakon što je sa SDA učestvovao u falsifikovanju navodne ostavke ministra Desnice Radivojevića, prijeti raspuštanjem Parlamenta FBiH, iako Ustavom nije predviđena procedura u kojoj predsjednik FBiH može uraditi tako nešto bez saglasnosti potpredsjednika", ističe se u saopštenju.

Predsjedništvo SDP-a smatra da održavanjem sjednice Predstavičkog doma Parlamenta FBiH 26. juna nije prekršena nijedna ustavna niti zakonska odredba.

"Bez obzira na sve, SDP je poštovao i nastaviće da poštuje odluke svih pravosudnih institucija u zemlji, bez obzira kakve one bile“, navodi se u saopštenju.

Predsjedništvo SDP-a je zaključilo da je proces rekonstrukcije vlasti veoma važan kako bi se što prije nastavilo raditi na važnim pitanjima kao što je izgradnja koridora V-C, otvaranje novih investicija i javnih radova, koji su preduslov za ozbiljniji ekonomski razvoj, stvaranje uslova za investicije u energetskom sektoru, te uređenje zakonske regulative u oblasti radničkih prava.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: