{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava

Zaboravio si lozinku? Resetuj lozinku.


Unesite e-mail:


SDP BiH: Ne razgovaramo o raspodjeli funkcija

F
FENA
14.1.2015. u 17:12
0
17
SDP BiH: Ne razgovaramo o raspodjeli funkcija
0
SDP BiH: Ne razgovaramo o raspodjeli funkcija
Tokom sutrašnje sjednice Doma naroda Parlamenta Federacije BiH bit će održano konstituiranje Kluba Srba u ovom Domu, koji uključuje sve parlamentarne stranke koje imaju svoje delegate u tom klubu.
Konstituiranju Kluba Srba prisustovat će delegati iz Socijademokratske partije BiH, Saveza nezavisnih socijaldemokrata, Demokratske fronte, Liberalne stranke, Naše stranke i Narodne stranke Radom za boljitak.

Tema sutrašnjeg konstituiranja Kluba Srba bit će sve obaveze koje stoje pred tim klubom, a odnose se na konstituiranje Doma naroda FBiH.

Iz SDP-a BiH naglašavaju da su netačne tvrdnje kako SDP BiH razgovara s bilo kim, o bilo kakvoj raspodjeli funkcija u izvršnoj vlasti FBiH.

"Stav SDPBiH po tom pitanju je jasan i on se ne mijenja, a obaveza parlamentarne većine je da se na ustavan i zakonom propisan način, napokon konstituira vlast, jer su za to dobili mandat građana na posljednjim izborima", ističe se u saopćenju Centra za informisanje SDP-a BiH.

SDPBiH očekuje od parlamentarne većine da, ukoliko su svjesni da po Ustavu i zakonu nemaju kapacitet da izaberu sve pozicije predviđene sutrašnjim dnevnim redom sjednice Doma naroda FBiH, "izvrše njegovu izmjenu s ciljem usvajanja predviđenih finansijskih odluka, kako građani FBiH i Mostara ne bi bili taoci loših odnosa vladajuće koalicije".

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: