{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


SDP BiH: Diskriminatorska praksa u školstvu u RS i SBK mora prestati

F
7.9.2015. u 18:51
2
21
SDP BiH: Diskriminatorska praksa u školstvu u RS i SBK mora prestati
2
SDP BiH: Diskriminatorska praksa u školstvu u RS i SBK mora prestati
U Travniku je danas održana sjednica Predsjedništva Socijaldemokratske partije BiH (SDP BiH) na kojoj je razmatran novi nacrt statuta SDP BiH o kojem će stav dati i Glavni odbor 13. septembra, a konačni sud dati delegati šestog redovnog Kongresa 3. oktobra u Sarajevu.
Članovi Predsjedništva su utvrdili i proširene liste kandidata za Glavni i Nadzorni odbor za predstojeći šesti redovni Kongres, koje će biti proslijeđene na usvajanje članovima Glavnog odbora.

-Predsjedništvo SDP BiH još jednom je najoštrije osudilo diskriminatorsku praksu koju u obrazovnom sistemu provode vlasti RS kroz negiranje bosanskog jezika, kao i segregacijsku praksu u obrazovnom sistemu Srednjobosanskog kantona u kojem, nažalost, još uvijek djeca različite nacionalne pripadnosti ne pohađaju školu zajedno i ne žive jedna s drugima, nego jedna pored drugih, zahvaljujući retrogradnoj politici koju još provodi vlast na području ovog kantona - saopćeno je iz Centra za informisanje SDP BiH.

Nakon sjednice Predsjedništva u Travniku je održana i unutarstranačka debata svih kandidata za predsjednika SDP BiH za područje Srednjobosanskog kantona.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: