Novi zastoj
21

SDA traži da Tegeltija, Jukić ili Misirača dođu na sjednicu Parlamenta BiH, Krišto dala pauzu

Er. M.
Foto: M. O./Klix.ba
Foto: M. O./Klix.ba
Predsjedavajuća Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Borjana Krišto rekla je da niko od predstavnika VSTV-a nije pozvan na današnju sjednicu državnog organa zakonodavne vlasti na kojoj se raspravlja o stanju u bh. pravosuđu.
Šef Kluba zastupnika SDA u Zastupničkom domu PSBiH Adil Osmanović tražio je od Krišto da mu kaže da li su na današnju hitnu sjednicu pozvani predstavnici VSTV-a i zbog čega, ukoliko predsjednik VSTV-a BiH Milan Tegeltija nije mogao doći, današnjem zasjedanju ne prisustvuju potpredsjednice VSTV-a BiH Ružica Jukić ili Jadranka Lokmić-Misirača.

Krišto je odgovorila da niko od predstavnika VSTV-a BiH nije pozvan jer su predlagači tačke zastupnici iz osam političkih stranaka, nakon čega je Osmanović tražio pauzu od pola sata kako bi neko od predstavnika VSTV-a BiH došao na sjednicu.

"Ja smatram da treba dati pauzu od sat vremena da dođu. Ovo je zakonodavni organ BiH i treba osigurati da dođe neko iz VSTV-a. Tražim pauzu i da se pozove neko iz VSTV-a kako bismo imali ozbiljnu raspravu. Može pola sata-sat, ali da se pozovu. Da znamo hoće li se odazvati", rekao je Osmanović.

Borjana Krišto je nakon toga dala pauzu u trajanju od 30 minuta.