BiH
61

SDA suspendovala gradonačelnika Bihaća Emdžada Galijaševića

Piše: M. Ć.
Emdžad Galijašević (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Emdžad Galijašević (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Na današnjoj sjednici Predsjedništva SDA odlučeno je da je gradonačelnik Bihaća Emdžad Galijašević suspendovan iz članstva, saopćeno je iz ove stranke.

Predsjedništvo SDA razmatralo je danas slučaj gradonačelnika Bihaća Emdžada Galijaševića, koji je uhapšen prije desetak dana u zajedničkoj akciji Tužilaštva USK i Federalne uprave policije zbog primanja mita.

"Još jedanput je podržan rad državnih institucija u borbi protiv korupcije. Predsjedništvo Stranke je donijelo odluku o suspenziji Emdžada Galijaševića iz članstva SDA do pravosnažnog okončanja postupka", saopćeno je iz SDA.

Pored isključenja Galijaševića, na današnjoj sjednici Predsjedništvo SDA je raspravljalo i o političkoj trakavici u Unsko-sanskom kantonu, odnosno sukobu unutar dvije frakcije SDA, te mogućoj rekonstukciji Vlade.

"Predsjedništvo SDA je razmatralo stanje u USK i upoznalo se s nastojanjima kantonalnog odbora za uspostavu stabilne vlade tog kantona. Predsjedništvo Stranke daje podršku predsjedniku Kantonalnog odbora SDA USK Šemsudinu Dediću i traži da se obave razgovore s postojećim koalicionim partnerima", istakli su u ovoj stranci.

Iako šturo saopćenje ne govori mnogo, s obzirom na činjenicu da se „traži da se obave razgovori sa postojećim koalicionim partnerima“, a postojeći koalicioni partneri SDA u Unsko-sanskom kantonu su A-SDA i SBB, čini se ipak da od nove rekonstrukcije Vlade zasad nema ništa.

Barem ne u onom formatu koji se spominjao ovih dana, a to je razrješenje ministara iz A-SDA i uvođenje SDP-a, DF-a i Laburističke stranke u vlast u USK.