{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


SDA: Pozdravljamo uredbu Vlade FBiH

S
4.6.2015. u 20:04
102
49
SDA: Pozdravljamo uredbu Vlade FBiH
102
SDA: Pozdravljamo uredbu Vlade FBiH
Kolegij SDA je na današnjoj sjednici pozdravio odluku Vlade FBiH kojom se, kako navode, konačno rješava pitanje upravljanja kapitalom u vlasništvu Federacije BiH na zakonit način.
"Uredbom Vlade FBiH preduzeća se ne daju na upravljanje ni jednom ministarstvu ili političkoj stranci nego jedinom ovlaštenom subjektu, a to je Vlada FBiH", saopšteno je iz SDA.

SDA poziva sve političke stranke koje čine koaliciju na nivou FBiH da se konačno posvete definisanju i provođenju reformske agende kao najbitnijeg pitanja za sve vlade u BiH, što je jedini način da se poveća broj radnih mjesta i osigura bolji životni standard građana.

Na sjednici Vlade Federacije BiH danas u Sarajevu, SDA i HDZ preglasali su DF i usvojili spornu uredbu kojom se smjene i imenovanja u javnim preduzećima izuzimaju od resornih ministarstava i prenose na Vladu.

DF se protivio ovome, a jutros su ministri iz ove stranke ocijenili da bi usvajanje uredbe predstavljalo ekonomski udar na FBiH.

Predsjednik DF-a Željko Komšić potom je izjavio da premijer Vlade FBiH Fadil Novalić nema više podršku DF-a i, što se njega tiče, parlamentarna većina na nivou FBiH više ne postoji.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: