BiH
3

SDA: Ponovit ćemo trijumf s vanrednih izbora

FENA
Kandidati Stranke demokratske akcije (SDA) za načelnike i općinske vijećnike s velikim optimizmom ulaze u predstojeću predizbornu kampanju za lokalne izbore u Bosni i Hercegovini, saopćeno je iz te stranke.

U saopćenju se navodi da je trijumf SDA na prošlogodišnjim vanrednim izborima za načelnike općina preporuka glasačima i za lokalne izbore.

"Naime, od sedam općina u kojima je SDA imala kandidata za načelnika pobijedili smo u šest, što pokazuje snagu BiH. Iz analize vanrednih izbora za načelnike općina proizlazi da je SDA ne samo zadržala postojeće biračko tijelo već ga je u proteklih nekoliko mjeseci i uvećala, pridobivši nove pristalice i simpatizere", navodi se u saopćenju.

Dodaje se da su, potaknuti povjerenjem građana koje su im ukazali na vanrednim izborima u Vukosavlju, Travniku, Ilidži, Srebreniku, Vogošći, Sanskom Mostu te Bihaću, sigurni da će njihovi kandidati i ove godine ostvariti i bolji rezultat.

"Te tvrdnje potkrepljuju rezultati održanih vanrednih izbora za načelnika općine Travnik gdje je kandidat SDA Admir Hadžiemrić odnio uvjerljivu pobjedu nad protukandidatom iz Socijaldemokratske partije BiH Admirom Arnautovićem.

Nakon prebrojavanja 97 posto glasova, Hadžiemrić je osvojio 62,29, a Arnautović 37,71 posto, čime je, kao mnogo puta do sada, dokazano da je najvažnije imati povjerenje naroda i dobar program rada", saopćeno je iz Službe za odnose s javnošću SDA.