BiH
155

SDA: Osigurati da svaka porodica u Kantonu Sarajevo ima najmanje jednog zaposlenog

Klix.ba
(Press sluzba SDA)
U organizaciji Kantonalnog odbora SDA sinoć je održano savjetovanje za vijećnike SDA u općinama Kantona Sarajevo.

"Stranka demokratske akcije (SDA) je vodeća politička snaga u Bosni i Hercegovini koja je u stanju osigurati stabilnost i prosperitet u Kantonu Sarajevo i cijeloj državi, a što je dokazano u svim onim slučajevima kada je SDA u parlamentima bila najjača politička opcija ", kazno je između ostalog na savjetovanju.

Uz više od 350 vijećnika i aktivista ove stranke u devet sarajevskih općina, skupu su prisustvovali i predsjednik KO SDA i zastupnik u Parlamentu FBiH Denis Zvizdić, potpredsjednik SDA i zastupnik u Parlamentu BiH Asim Sarajlić, v.d. premijera Vlade Kantona Sarajevo Muhamed Kozadra sa ministrima, kao i šefovi Kantonalnog i općinskih izbornih štabova, i drugi stranački predstavnici i gosti.

Nakon uvodonog izlaganja šefa Kantonalnog operativnog izbornog štaba SDA Sarajevo Elvira Resića u kojem su obrazloženi ciljevi SDA u Kantonu Sarajevo, a koji se temelje na uspjehu SDA na lokalnim izborima prije dvije godine kada je ova stranke dobila najveći broj vijećničkih mandata i načelnika općina u Sarajevu, skupu se obratio i Denis Zvizdić.

On je istakao da je po logici političkih stranaka i rezultatima ostvarenim u proteklom periodu, SDA najorganizovanija, najodgovornija i najdržavotvornija politička snaga u Bosni i Hercegovini.

"Argumenata za to od formiranja SDA 1990. godine, pa na ovamo je jako mnogo", kazao je Zvizdić, navodeći samo najvažnije kao što su izglasavanje neovisnosti BiH, formiranje Bošnjaka kao političkog naroda bez kojeg se ništa više nije moglo i neće ubuduće moći odlučiti na ovim prostorima, zatim uloga najboljih članova SDA u odbrani domovine, potom predvođenje obnove i razvoja razorene države, i na koncu trasiranje puta ka ulasku BiH u EU i NATO.

"SDA je pokazala svoju snagu, državotvornost i solidarnost i u proteklih mjesec dana kada nije bilo mjesta u koje nije stgao neki vid pomoći u područja ugrožena poplavama i klizištima", rekao je Zvizdić.

Govoreći o nekoliko bitnih činjenica vezanih za ulogu SDA u Kantonu Sarajevo, on je kazao da će posebna zadaća biti nastaviti proces razvoja Sarajeva koji je zaustavljen još 2006. godine kada je SDA imala većinu u Skupštini Kantona. Jedan od najvažnijih ciljeva bit će otvaranje novih radnih mjesta. S tim u vezi, istakao je Zvizdić, SDA će učiniti sve u legislativnom i realnom smislu za stvaranje pretpostavki i provođenje projekta čijom realizacijom će se postći cilj da svaka porodica u Kantonu Sarajevo ima najmanje jednog zaposlenog.

Jer, kako je dr. Zvizdić pojasnio, to je najbolji vid postizanja pravede i pravičnosti u segmentu novog zapošljavanja.

Asim Sarajlić u svom izlaganju posebno je ukazao na odgovornost SDA spram države i njenih institucija na svim razinama, naglasivši odgovornost SDA u Kantonu Sarajevo, jer nije dopustila urušavanje institucija, održavši kontinuitet Vlade.

"Uvijek kada je to potrebno SDA pokaže svoje jedinstvo i snagu. To ćemo morati pokazati u oktobru ove godine, jer za nama je osam promašenih godina. Zaustavljeni smo 2006. godine. Od tada u BiH nije proveden niti jedan reformski proces", kazao je između ostalog Sarajlić.

SDA