BiH
142

SDA organizirala iftar za 2.000 osoba u Živinicama

Klix.ba
(Foto: SDA)
Organizacija Stranke demokratske akcije (SDA) u Živinicama organizirala je sinoć iftar na otvorenom za oko 2.000 svojih aktivista.

Iftaru je, kako je saopćeno, prisustvovao veliki broj zvaničnika iz javnog i političkog života, kao i najviših stranačkih dužnosnika sa svih razina SDA u Bosni i Hercegovini.

Uz bogat kulturni i vjerski program, prisutnima su se obratili potpredsjednik SDA Bosne i Hercegovine Sadik Ahmetović, predsjednik Kantonalnog odbora SDA TK Amir Fazlić i predsjednik izbornog štaba SDA Živinice prof.dr. Denijal Tulumović.

Ahmetović je u svom obraćanju uputio poruke jedinstva i dobra među ljudima, posebno onima koji u svom životu baštine vrijednosti koje SDA programski obuhvata i afirmira.

Predsjednik KO SDA TK Amir Fazlić je istakao da je ovaj skup "još jedan pokazatelj pokazatelj jedinstva i organiziranosti SDA Živinice i uspješnosti koju ova politička stranka pokazuje u svome radu".

Prof. dr. Denijal Tulumović je naglasio da se ujedinjenjem više političkih stranaka u Živinicama i njihovim okupljanjem oko Stranke demokratske akcije, poslala snažna poruka jedinstva Bošnjaka. Doktor Tulumović je ujedno i predstavio i kandidate za opće izbore 2014 godine sa nivoa OO SDA Živinice.