Komentari (60)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
I TAKO PITA MIKI I JOZO MUJU ZA ZDRAVLJE !!!! PUTUJ !!!
Da zavrsim,zadnji put sam glasovao za HDZ-BIH ne zbog toga sto mi se D.Covic ucinijo posten nit cijeli HDZ,VEC ZBOG NJHOVOG PROGRAMA U KOM TRAZE fed.jedinicu za Hrvate I TO NA ONOJ TERITORIJI KOJU JE HVO ocuvao. Da je kojim slucajem zagovarao secesiju nebi dobio moj glas. Smatram da tri fed.jedinice u BIH IMAJU REALNU SANSU i da ce tako BiH jedino profunkcionirati kao drzava na cijelom prostoru BiH. u TAKVOJ KONSTALACIJI SNAGA sve bih patriote,kako ih pojedini nazivaju imat ce podrsku najveceg dijela Hrvata u BIH.JER I MI NEMAMO I NECEMO NIKUD IZ NASE DRZAVE.ONI KOJI SU HTJELI ONI SU OTISLI. MI SMO TU I HOCEMO DA BUDEMO SVOJI NA SVOME, DA BIRAMO SVOJE PREDSTAVNIKE KOJI CE NAS PREDSTAVLJATI,NAS I NASE STAVOVE A NE DA SE DESAVA KAO U ZADNJA DVA IZBORNOA SIKLUSA. Mislim da
Ljiljan je kršćanski i hrvatski simbol –VIDEO-Krizari su ljiljanima na zastavama isli u borbu protiv muslimana i islama. LINK http://www.youtube.com/watch ?v=qjJjEh-gHA8&feature=r elated
MI NIKAD NISMO IMALI ASPIRACIJE NA Bihac mada i mi a i mjestani cazinske krajine znadu da su oni zadnji pali pod tursku okupacije nakon visegodisnjih obtttratttttna. Da ne ulazim u detalje Pogledajte samo prezimene i sve je jasno tuzla SA ZE TO NAMA NIKAD NIJE NI BIJO CILJ samo ono malo nesih opcinau kojim smo mi vecina. Jos jednom ponavljam----Svicarski model----provjereno funkcionalan,etnicki podijeljeni kantoni a oni svi Svicarci. Kad se kaze onom u zurichu da je nijemac(a etnicki i je Nijemas)on se ljuti,i ponosno kaze da je Svicarac.Samomaksimalnal iberazia u BIHNAS MOZE POVESTI KA NAPREDKU. OVI ZADNJI IZBORI SU ZLO PO NAROD DA CE STANJE BITI SVE GORE.
U manjem dijelu se slažem sa tobom ali se ne mogu složiti za rečenicu:I TO NA ONOJ TERITORIJI KOJU JE HVO ocuvao. Pogotovo ne zato što se zna da su u BIH ulazile i jedinice regularne susjedne hrvatske vojske. I ne zbog toga što je za vrijeme sukoba iako su se borili na istoj strani Bošnjačko stanovništvo razoružano i protjerano .(primjer Stolac,Rama, Mostar dio,Kiseljak,Vitez,Busovača,Livno itd...)Dali po tome znaći i da je HVO zauzeo recimo Bihać ili Tuzlu da bi to bio dio tog zamišljenog trećeg entiteta??
Uh ned\'o bog živjeti samo sa svojima.
Zar ima uopšte potrebe da se priča o realnosti uspostave 3. entiteta. Sve je tu jasno kao dan tako da je naslov preglup ili ti priglup.
Kao sto svaki rat napravi zlo,krv,pogibiju i smrt,tako i ovaj. Slazem se da su ovaj rat muslimani mozda i najmanje zeljeli,i da su i najvece zrtve,i iskreno zalim nad svim zrtvama sa svih strana. Samo mi krscani imamo i svoju istinu u BIH. Ma koliko ta prica bila ofucana radi istine,nama jako tesko pada cinjenica da je okupator svojom koinzinstentnom politikom i u najvecoj mjeri prisilom islamizirao krscansko stanovnistvo.Istine radi, bilo je i dragovoljnih prelazaka na islam,ali opet radi odredjenih privilegija.
Pitam sam sebe,a pisane dokumente imam o svojoj lozi od 1772g.i moji preci nit kad su zivjeli pod nepodnosljivim uvjetima u doba okupatora koji je jedino znao haraciti i provoditi nasilje svih vrsta, su ostali to sto sam i ja danas. Ovi u BIH koji su radi odredjenih privilegija sluzili okupatoru i bili njihove vijerne sluge(IZUZEV GRADASCEVICA)430g.polazu pravo na BIH vise nego moja malenkost.
Skoro pa nimalo se ja nisam promijenijo u odnosu od prije 20g. Nikad nisam ni ja nit tko iz moje obitelji bili clanovi SK nikad nisam bio clan HDZa nit jedne politicke stranke,glasovao sam po svom nahodjenju kako kad, istina nikad iz principijelnih razloga za SDP. Trebali bih se neki zapitati,pored ovih svih turbulencija u BIH dali je realno da se provode ideje unitarizma u koji nevjeruje, i nit pod razno nece da pristaju dva od tri naroda.
Ja koji nisam ni dana ratovao protiv muslimanai koji u tijelu nosim Srpske srafnele,a usput receno branio sam svoj kraj,kad su u SA.govorili da ovo nije njihov rat,izlazim na referendum za BIHI KRV PROSIPAMZA ISTU i sad sam ja za unitariste fasist,nacionalist i neznam sta jos ne.
Sve je ovdje svima jasno,Napada se RS.kojoj nitko nemoze odbit pera bar u iducih 30g.i sve da bih se primirilo Hrvate,koji se u svim vaznijim pitanjima po njih preglasava. Nogometnim rijecnikom receno, prebaci loptu u protivnickiu polovinu mozda i padne gol,to sto je obrana slaba nema veze.
Nisam ni ja da mi kroje kapu oni iz SA i da mi govore kako bih ja trebao priznavati gl.grad u kom sam bijo kad sam dizao golfa i kad sam bio na regrutaciji. sve mi se cini da ce unitarizacija jako tesko prodrt tamo gdje je HVO ocuvao krvlju teritorij. Tim vise sto svi ozbiljniji politicari ispred HR.Naroda nit pricaju nit je nama cilj cesesija.Izuzev ako na takav potez nebudemo prisiljeni od strane unitarizma.
Ko traži taj i dobije.Zato Tihi ne seri jer niko ćorav nije da ne vidi kako su hrvati zavrli za svojom teritorijalnom jedinicom a koliko ja vidim ...izgleda da će i da bidne.Ne bojim se raspada dok su zapadnjaci ovdje al ako odu...BiH ode u haos.Zar im neko ko misli da tri neprijatelja u istoj državi mogu živjeti?
KOS-Kontra obavjestajna sluzba Srbije je njegovo radno mesto.
treci je underway as we speak, a znate zasto - zato sto sdp kaze da to nije tema, odnosno odlucuje o cemu ce se govoriti a o cemu nece!, a ne zato sto sda kaze da od njega nece nista biti:) ko je ikad ista ikome uspio zabraniti? ajte onako posteno razmislite..